Tillbaka
Recept

Crispy chili -dipp

Glutenfri
Vegetarisk

Crispy chili -dipp

Glutenfri
Vegetarisk
10 min
4 personer
10 min
4 personer

Blir det fredagsmys med chips? Det blir ännu godare med egengjord dipp! Vad sägs om den populära ranch-dippendipp med rostad paprika eller kanske en stark Crispy chili-dipp?

Dryckesförslag

Salta chips och egengjord dipp är en härlig smakkombination som du gärna kan komplettera med en frisk dryck. Cava av smaktypen Friskt & fruktigt är mousserande vin från Spanien som ger helheten en pigg syrlighet och en aningen rostad ton.

En rejält kolsyrad alkoholfri ljus lageröl lättar upp sältan i chipsen.

Ingredienser
  • 1 dl havrefraîche

  • 1 dl vegansk majonnäs

  • 2 msk Crispy chili in oil -chilisås eller rostad vitlök och chili i olja

  • ¼ tsk salt

Tillredning
  1. Blanda havrefraîche och majonnäs.

  2. Rör ner chilisås.

  3. Smaksätt med salt.


Recept Mika Rampa, foto Satu Nyström, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström