Prova den populära ranch-dipp!
Se recept >
Ett ögonblick…
Blir det fredagsmys med chips? Det blir ännu godare med egengjord dipp! Vad sägs om den populära ranch-dippen, dipp med rostad paprika eller kanske en stark Crispy chili-dipp?
Salta chips och egengjord dipp är en härlig smakkombination som du gärna kan komplettera med en frisk dryck. Cava av smaktypen Friskt & fruktigt är mousserande vin från Spanien som ger helheten en pigg syrlighet och en aningen rostad ton.
En rejält kolsyrad alkoholfri ljus lageröl lättar upp sältan i chipsen.
200 g rostade paprikor (konserverade)
100 g cashewnötter
1 vitlöksklyfta
1 tsk balsamvinäger
¼ tsk salt
½ tsk svartpeppar
Skölj och torka de rostade paprikorna. Finfördela paprikorna i en mixer.
Rosta cashewnötterna i en torr panna och lägg dem sedan på paprikorna.
Tillsätt vitlöksklyftan, salt och svartpeppar.
Mixa tills konsistensen är jämn.