Tillbaka
Recept

Dipp med rostad paprika

Glutenfri
Vegetarisk

Dipp med rostad paprika

Glutenfri
Vegetarisk
10 min
4 personer
10 min
4 personer

Blir det fredagsmys med chips? Det blir ännu godare med egengjord dipp! Vad sägs om den populära ranch-dippen, dipp med rostad paprika eller kanske en stark Crispy chili-dipp?

Dryckesförslag

Salta chips och egengjord dipp är en härlig smakkombination som du gärna kan komplettera med en frisk dryck. Cava av smaktypen Friskt & fruktigt är mousserande vin från Spanien som ger helheten en pigg syrlighet och en aningen rostad ton.

En rejält kolsyrad alkoholfri ljus lageröl lättar upp sältan i chipsen.

Ingredienser
  • 200 g rostade paprikor (konserverade)

  • 100 g cashewnötter

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 tsk balsamvinäger

  • ¼ tsk salt

  • ½ tsk svartpeppar

Tillredning
  1. Skölj och torka de rostade paprikorna. Finfördela paprikorna i en mixer.

  2. Rosta cashewnötterna i en torr panna och lägg dem sedan på paprikorna.

  3. Tillsätt vitlöksklyftan, salt och svartpeppar.

  4. Mixa tills konsistensen är jämn.


Recept Mika Rampa, foto Satu Nyström, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström