Körsbärssås till anka

Tillred en välsmakande körsbärssås till stekta ankbröst.

Ingredienser

  • 1 schalottenlök

  • 16 färska körsbär

  • 1 + 3 msk smör

  • 2 dl hönsbuljong

  • 0,75 dl rödvin

  • 2 msk slät körsbärssylt

  • 0,5 tsk svartpeppar mald i pepparkvarn

  • (majsstärkelse)

Tillredning

  1. Skala och hacka löken. Klyv körsbären och avlägsna kärnorna.

  2. Bryn löken i smör (1 msk). Låt inte löken brännas. Tillsätt körsbären, hönsbuljongen, vinet och sylten. Koka upp blandningen och låt den puttra ca 5 min under omrörning. Tillsätt 3 msk smör och smaka av med svartpeppar.

  3. Såsen kan vid behov redas av med majsstärkelse. Följ anvisningarna på förpackningen.

Tips! Om man önskar mer sötma kan rödvinet i körsbärssåsen ersättas med portvin. Körsbärssylten kan vid behov ersättas med flytande honung.


Recept på stekt ankbröst och rotfrukter stekta i ankfett hittar du här nedan:

Ankbröst till god pinot noir
Rotfrukter stekta i ankfett