Friska sommardrycker skapar härlig stämning

På den soliga terrassen och vid grillbordet önskas mångsidiga drycker med friska smaker. Enkelt och fräscht är sommardryckernas nyckelord. Här presenteras säsongens bryggeriprodukter och Alkos produktchef Timo Vallos bäst tips om hur du kan kombinera de nya sommardryckerna med olika maträtter.

Vid grillen

Gemensamt för sommarölen är okomplicerade och mångsidiga smaker. Vi finländare dricker öl vid grillen och till maten – och naturligtvis i bastun. Ställ ett ölglas med tjockt glas på ett svalt ställe före serveringen, så hålls ölet kallt en längre tid i glaset!

Drycker till grilldelikatesserna

To Øl House Of Pale burk

Ale / Danmark

Mufloni Sunny Side IPA

Ale / Finland

A. Le Coq Extra Ginger

Specialitet / Estland

Mallaskoski Juicy Summer IPA

Ale / Finland

Alkoholfria förfriskningar

På sommaren vill allt fler friska upp sig alkoholfritt, och efterfrågan på mångsidiga alkoholfria drycker ökar hela tiden. Alkoholfria drycker kan användas på samma sätt som deras alkoholhaltiga kusiner. Det gäller ändå att hålla i minnet att alkoholfria drycker fryser snabbare när de kyls av än alkoholhaltiga.

Alkoholfria nyheter

Nokian Italian Spritz Mocktail burk

Vatten, juice och annat / Finland

Bavaria IPA 0,0%

Öl / Holland

Friska sommardrycker

När solen skiner får ölet gärna vara fräscht och okomplicerat. Då faller valet ofta på lager och veteöl. Det är fortfarande trendigt med IPA-öl, som är speciellt populärt till maten. De passar också bra till avkopplande stunder under ljumma sommarkvällar.

Friska sommardrycker

Autenrieder Weizen

Veteöl / Tyskland

Stone Buenaveza Salt & Lime Lager

Lager / Förenta staterna

Wieninger Höglwörther Sommerbier

Lager / Tyskland

Fräsch cider som välkomstskål eller matdryck

Cider är en strålande sommardryck tack vare sin fruktiga syrlighet och kolsyra. Servera cider avkyld, till exempel som aperitif eller som välkomstdrink i champagneglas. På sommarens matbord passar cider bra tillsammans med grillad kyckling, sallader, salta pajer och söta desserter. Lätt cider är också utmärkt som bastudryck.

Fräsch cider

Thatchers Rosé

Äppelcider / England

Mighty Hard Cider burk

Äppelcider / Estland


Timo Vallo
är produktchef på Alko. Han ansvarar för att sortimentet av bryggeriprodukter utvecklas på ett kundorienterat sätt samt för produkternas livscykel och samarbetet med varuleverantörerna.