Alkos uthämtningsplatser kompletterar Alkos servicenät

För Alko är ansvarsfull verksamhet och utmärkta kundupplevelser hörnstenar i vår kundservice.

Alko utvecklar sitt butiksnät hela tiden för att kunna betjäna alla kunder så väl som möjligt. Vi håller fast vid vårt butiksnät som omfattar hela landet och betjänar kunder i hela Finland. Vi erbjuder utmärkt och kompetent service och intressanta produkter från Hangö till Nuorgam. Alkos över 360 butiker och över 80 uthämtningsplatser bildar Alkos servicenät. Tre av fyra finländare har Alkos tjänster inom fyra kilometers avstånd.

Uthämtningsplatserna betjänar på orter som saknar Alkobutik

På en del av de orter där Alko inte har en butik kan produkter beställas från Alkos webbutik till uthämtningsplatser. Uthämtningsplatserna är Alkos lokala samarbetspartner som på Alkos vägnar kan överlämna alkoholdrycker som beställts i Alkos webbutik. Alko transporter inte alkoholdrycker hem till konsumenter.

Beställning till uthämtningsplatser

Alkos webbutik erbjuder kunder runt om i Finland lika möjligheter att ta del av produkterna och göra inköp i Alkos omfattande sortiment med över 10 000 produkter när det passar bäst.

Om du vill beställa produkter till en uthämtningsplats ska du välja leveransställe. Vi levererar omedelbart tillgängliga produkter i regel inom två vardagar. Om du till exempel beställer på en onsdag kan du hämta produkterna på fredagen till exempel på resan till stugan. Leveransavgiften för en beställning till en uthämtningsplats är 9 euro.

Inköpen betalas i samband med beställningen i webbutiken antingen med kort, Siirto-mobilbetalning eller i nätbanken. 

Kundernas identitet och ålder kontrolleras både vid beställning och avhämtning av produkterna. Beställningar i Alkos webbutik kan hämtas av beställaren, en annan mottagare som angetts i beställningen eller en person som beställaren befullmäktigat. Beställningen kan hämtas mån-fre 9-21 och lör 9-18. Observera också uthämtningsplatsernas egna öppettider samt helgdagar. Uthämtningsplatsen förvarar beställningar i 10 dagar, varefter beställningen annulleras.

Information om Alkos ca 80 uthämtningsplatser finns på vår webbplats.