Webbeställning i en Alkobutik

Även i våra butiker har du smidig tillgång till Alkos hela utbud på över 11 000 produkter. Om du så önskar kan du be expediten i butiken göra webbeställningen för din räkning.

Våra expediter hjälper dig gärna. Att göra en webbeställning i butiken passar den som behöver eller önskar få expeditens hjälp med beställningen. I valet av drycker kan du ändå utnyttja hela vårt breda utbud, eller leta reda på en specifik produkt som inte finns i besöksbutikens urval. Som leveransplats kan du välja vilken Alkobutik eller vilket uthämtningsställe som helst. Beställningen betalas i kassan i butiken; kontant, med betalkort eller med mobilbetalning.

Den som gör en webbeställning i butiken med en expedits hjälp behöver inte identifiera sig på webben. Beställningen görs inte som inloggad kund. Eftersom en webbeställning som görs i butiken inte kräver identifiering med personliga nätbankskoder kan även utländska kunder vid besök i våra butiker göra webbeställningar och som leveransplats välja den Alkobutik eller det uthämtningsställe som passar dem bäst. Beställnings- och leveransvillkor finns här.

Gör du en webbeställning i en besöksbutik har du inte tillgång till samma förmåner som en kund som är registrerad och inloggad i webbutiken. Till en privatkunds förmåner hör att kunna följa hur de egna beställningarna framskrider och göra minneslistor. Förmånerna för en företagskund som är registrerad i webbutiken är att kunna köpa varor för serveringsändamål och betala med faktura (samt transportleverans till en företagsadress).

Så här gör du en webbeställning i Alkobutiken

  1. Välj önskade produkter tillsammans med expediten samt leveransplats och betalningssätt.

  2. Ange kontaktuppgifter. Det som krävs är ett mobiltelefonnummer som kan ta emot SMS samt en personlig e-postadress. Har du inte en e-postadress skickas en beställningsbekräftelse per brev.

  3. Du betalar kontant eller med betalkort i kassan, eller med mobilbetalning vid beställningen.

  4. Du får en minneslapp med beställningsnumret och avhämtningsstället. Du får en beställningsbekräftelse per e-post så fort beställningen har betalats.

  5. När beställningen kan hämtas får du ett meddelande om det per SMS och e-post. Hämta beställningen själv eller ge en annan person fullmakt att hämta den för din räkning.


Möjligheten att göra webbeställningar i Alkobutikerna införs stegvis i butikerna och avhämtningsställena. Butikerna och kundservicen ger närmare information. Du kan kontakta oss per telefon 020 692 771, per e-post på adressen kundtjanst@alko.fi eller via alko.fi:s chat.