#nofilter: Vegaaniset vaihtoehdot luupin alla

Onko Alkossa mitään vegaanisia tuotteita? Jos on, miksei niiden löytämistä helpoteta?

Juomien raaka-aineet tietenkin ovat valtaosaltaan kasviperäisiä, poikkeuksena maitoa sisältävät tuotteet sekä muutamat, joissa eläinperäistä ainetta on käytetty mausteena. Viinin kirkastamisessa voidaan käyttää apuna eläinperäisiä aineita, jotta saadaan aikaan sakkaa ja epäpuhtaudet saadaan poistettua sakan mukana. Yleisin kirkastusmenetelmä viineissä kuitenkin on suodatus, jolloin mitään erityistä ainetta ei käytetä. Ongelma Alkon tuotetietojen kannalta on se, että juomien valmistusprosessissa eri tuotantoerissä tai vuosikerroissa saatetaan vaihtaa apuaineita toisiin, eikä ajantasaista eräkohtaista tietoa valitettavasti pystytä keräämään meidän tuotetietorekisteriimme.

Nykyinen EU-lainsäädäntö ei velvoita alkoholijuomien tuottajia varustamaan tuotteitaan täydellisin tuoteselostein. Vegaanisuudelle ei myöskään ole yhtenäistä valvottua sertifiointia luomun tapaan, vaan tieto perustuu tuottajan omaan ilmoitukseen. Koska Alkolle tuotetietojen oikeellisuus on ehdoton vaatimus, emme ole voineet listata vegaanisia tuotteita eikä näinollen myymälöistä löydy niille omaa näppärää tuotetietosymbolia hyllynreunasta, eikä hakusanaa verkkosivujen tuotehausta. Etsimme parhaillaan tälle ratkaisua, koska tavoitteemme on pystyä palvelemaan yhtä laadukkaasti kaikkia asiakkaitamme.

Vegaaniliiton verkkosivuilla on tietoa vegaanisista tuotteista ja siellä on myös linkki sivuille, joilta löytyy yksityishenkilön ylläpitämä lista vegaanisista viineistä, oluista ja siidereistä.

Vegaaniliitto
www.vegaanituotteet.net/juomat/alkoholijuomat

Mitä ajatuksia tämä sinussa herättää? Osallistu keskusteluun sosiaalisen median kanavillamme Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

#nofilter