Alkon palvelut koronavirustilanteessa

Pyrimme palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman turvallisesti koronaviruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa. Palvelemme normaalisti kaikissa myymälöissä. Myöskään tuotevalikoima tai tuotesaatavuus myymälöissä ei poikkea tavanomaisesta. Myymälöiden lisäksi voit asioida verkkokaupassamme.  

Asiointi myymälässä > 
Asiointi verkkokaupassa > 


Asiointi myymälässä

Palvelemme normaalisti kaikissa myymälöissä. Voit tarkistaa lähimmän myymäläsi sijainti, aukioloajat ja mahdolliset poikkeukset myymäläkohtaisesta hausta tai mobiilisovelluksestamme. Myöskään tuotevalikoima tai tuotesaatavuus myymälöissä ei poikkea tavanomaisesta.

Myymälöissämme noudatetaan erityistä huolellisuutta siivouksessa sekä hygieniassa. Puhdistamme useita kertoja päivässä maksupäätteen näppäimet, kassan, tablettien ja puhelinten kosketusnäytöt, kassan näppäimet, ostoskorien ja ostoskärryjen kahvat sekä kassahihnan. Lue lisää toimenpiteistämme koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. 

 

Turvallinen asiointi myymälässä - noudatathan näitä ohjeistuksia

 

  • Käytä maskia myymälöissämme terveysviranomaisten suositusten mukaisesti. 
  • Ikärajatarkastus on osa Alkon tinkimättömästi vastuullista asiakaspalvelua. Myyjän tulee pystyä varmistamaan asiakkaan ikä, eikä se luotettavasti onnistu, jos asiakkaan kasvot ovat peitettynä. Jos siis käytät kasvosuojaa, otathan sen pois iän tarkastamisen ajaksi. Helpoin tapa tähän on se, että nappaa maskia korvalenksujen takaa kiinni puhtain käsin ja siirtää maskin hetkeksi pois kasvojen edestä. Älä koske maskin ulkopintaan tai siirrä sitä leuan alle tai otsalle. Iän todentamisen jälkeen voit laittaa maskin takaisin koskematta kasvoihisi. Ohjeistus perustuu Työterveyslaitoksen ohjeistukseen kasvomaskin riisumisesta iän ja henkilöllisyyden tarkistamiseksi.

  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ennen ja jälkeen Alkossa asioinnin

  • Yski tai aivasta hihaan tai nenäliinaan.

  • Pidä turvaväli muihin asiakkaisiin ja myyjiin. Lattiatarrat myymälän kassa-alueella muistuttavat riittävästä turvavälistä, kun jonotat.


  • Suosi kortti- tai lähimaksamista.
  • Ethän tule myymälään sairaana tai jos sinut on määrätty karanteeniin. Pyydä tällöin apua muilta.
  • Asioithan mieluummin yksin, kuin isossa ryhmässä.

Asiointi verkkokaupassa

Voit asioida myös verkossa tai Alkon mobiilisovelluksessa ja näin minimoida asiointiaikasi myymälässä. Verkkokaupassa tai mobiilisovelluksessa voit lajitella tuotevalikoimaa monin eri kriteerein – esimerkiksi hinnan, maan tai sopivan ruokakumppanin mukaan. Maksu suoritetaan etukäteen verkossa ja saat ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa valitsemastasi myymälästä tai noutopisteestä.

Tekemäsi tilauksen tuotteet kerätään ja toimitetaan verkkokaupan varastostamme. Tilauksen normaalitoimitusaika on 4-5 arkipäivää. Pikatoimituksen saa 1-3 arkipäivässä ja sen hinta on 9 euroa. Normaalitoimitus myymäläämme on maksuton.

On hyvä huomioida, että verkkokaupan ja myymälän tuotesaatavuudet voivat poiketa toisistaan. 

Verkkokauppatilauksen noutaminen

Tilausta noutaessasi ota mukaan tilausnumero ja henkilöllisyystodistus. Jos noudat toisen henkilön tekemän tilauksen, on sinulla oltava henkilöllisyystodistuksen lisäksi mukanasi myös tilausvahvistus joko sähköisenä tai paperiversiona. 

Myyjän tulee pystyä varmistamaan asiakkaan henkilöllisyys ja ikä verkkokauppatilauksen noudon yhteydessä, eikä se luotettavasti onnistu, jos asiakkaan kasvot ovat peitettynä. Jos siis käytät kasvosuojaa, otathan sen pois henkilöllisyyden tarkastamisen ajaksi.

Huomiothan, että Suomen alkoholilain mukaan alkoholin vähittäismyyntiä saa harjoittaa vain luovuttamalla alkoholijuomat asiakkaalle hyväksytyssä vähittäismyyntipaikassa. Siten alkoholin kotiinkuljetus kuluttajille ei ole Alkolle mahdollista.

Tutustu myös

Seuraamme Alkossa tarkasti terveysviranomaisten ohjeita ja suosituksia, jonka pohjalta päivitämme myös tarvittaessa omaa turvallisen asioinnin viestintää.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisemat suojautumisohjeet: