Brunssin juomat

Brunssilla yksi aina ja kaiken kanssa toimiva vaihtoehto on samppanja. Joka suupalan jälkeen ei ole pakko ottaa viinitilkkaa, vaan kuplista voi nauttia rauhallisessa tahdissa sopivimpien makupalojen kanssa.

Monipuolisia makuja sisältävälle brunssipöydälle voi sopia sekä sitruksisen hedelmäinen, kevyen paahteinen ja tyylikäs samppanja että marjainen ja raikas roseesamppanja. Myös alkoholiton kuohuviini tai alkoholiton mimosa on fiksu valinta. Tarjolle kannattaa laittaa myös kuplavettä tai raikasta mehua.

Jos perinteinen brunssijuoma bellini tuntuu liiankin kalutulta tai kir ajatuksena laimealta, niin valmista hittijuoma shrub & champagne Yhdysvalloista.

Tässä ohjeessa viinietikan määrää on vähennetty greipin kirpeyden takia. Amerikkalaisissa shrub-ohjeissa on kuitenkin viinietikkaa jopa puolet sokerin määrästä, joten mikään ei estä lisäämästä enemmänkin viinietikkaa.

Brunssilla maistuu myös kahvi, ja mummotkin sen jo tiesivät, että kylmä kahvi kaunistaa. Entistä koreamman olon saa, kun jäädyttää espresson pieniksi jääpaloiksi ja kaataa sekaan mieleistään maitoa. Voit halutessasi lisätä jääkahviisi tilkan kahvi-, pähkinä- tai kermalikööriä.

Tarjoile brunssijuomien seuraksi herkullisia pikkupurtavia ja marjaisia herkkuja, esimerkiksi makeita marjaskonsseja.