Blinimenu

Kuuma, voissa paistettu rapea kuori ja suussa sulava sisus… Blinit ovat kevättalven herkku, jota ei kannata jättää väliin. Kun valmistat blinit perinteisesti tattarijauhosta, ne ovat myös luontaisesti gluteenittomia. Täytteissä voi käyttää mielikuvitusta, joten jokaiselle löytyy varmasti mieleisensä.

Blinit ovat itsessään tuhtia syötävää, mutta päällisiksi voi valita kevyitäkin vaihtoehtoja. Blinit toimivat myös jälkiruokana, kun valmistat niille makean täytteen.

Perinteisissä venäläisissä blineissä maistuvat voisula, smetana, mäti ja sipulisilppu. Tästä menusta löydät myös muita vaihtoehtoja. Tutustu myös vegaaniseen blinimenuun.

Blinimenu:

  • Blinitaikina 

  • Miniblinit sitruunaisella mädillä ja hillotulla punasipulilla

  • Savumuikkumousse

  • Tapenade

Blinien jälkiruoaksi:
  • Marinoidut mansikat blineille

  • Nutella-laskiaispulla