Paahtofilee

Paahtofilee on juhlava ison seurueen pääruoka. Häränfileeseen otetaan ensin väri kuumalla pannulla, minkä jälkeen lihaa kypsennetään kokonaisena uunissa. Tummaa paistopintaa on vähemmän kuin pihveissä, joten viini voi olla aavistuksen kevyempi.

Juomasuositus
Juomasuositus
Valitse paahtofileelle punaviini esimerkiksi makutyypeistä roteva ja voimakas tai vivahteikas ja kehittynyt. Viini saa olla täyteläinen, mutta sen ei välttämättä tarvitse olla aivan yhtä voimakas kuin naudanlihapihvien kanssa.

Klassisen ruoan viini voi olla eurooppalainen klassikko, joka tulee vaikka Italian Toscanasta, Espanjan Riojasta tai Ranskan Bordeaux'sta tai Rhônesta.

Myös olueksi kannattaa valita runsas ja aromikas juoma. Voit harkita esimerkiksi tummaa lageria, vahvaa lageria tai alea.

Katso myös naudanlihapihveille sopivat juomat.