Alkos sortiment

Alko erbjuder sina leverantörer flera olika möjligheter att få varor till försäljning i sortimentet. Mot kunderna tar det här sig uttryck i ett mångsidigt urval med tusentals produkter.

I sitt sortiment har Alko tusentals produkter från tiotals olika länder. Vårt sortiment består av fyra olika kategorier.

Standard sortiment

Till standardsortimentet har vi valt produkter ur det breda utbudet från hela världen. Standardsortimentets produkter utgör stommen i sortimentet. Merparten av standardsortimentets produkter finns fortlöpande till salu i butikerna och i webbutiken. Standardsortimentet innehåller cirka 4 500 produkter. Produkterna varierar från butik till butik enligt efterfrågan och tillgång. Produkterna i standardsortimentet kan köpas i webbutiken om de finns att få i leverantörernas inhemska lager.

Beställningsortiment

Beställningssortimentet består av produkter som leverantörerna erbjuder till försäljning från sina lager via Alko. Alla produkter i beställningssortimentet presenteras på vår webbplats. Produkterna i beställningssortimentet kan köpas i Alkos webbutik om de finns att få i leverantörernas inhemska lager. Beställningsprodukter säljs också i vissa butiker för att göra butikens helhetsutbud mångsidigare.

Därtill ingår ett utbud av lokalt tillgängliga produkter i beställningssortimentet. De är drycker som framställts av småproducenter. Producenterna kan välja 1–10 Alkos butiker och webbutiken där de vill ha sina produkter till försäljning.

Specialpartier

Produkter i specialpartier finns att tillgå i mer begränsad omfattning än andra produkter i Alkos sortiment. Produkterna är kvalitetsviner, -öl och starka specialiteter samt andra sällsynta drycker. Specialpartier kan köpas i webbutiken när de finns att tillgå och i en del av butikerna. Kontrollera tillgången per produkt via produktkortet.

Säsongsprodukter

Vissa av produkterna är säsongsvaror som är tillgängliga under en viss tid.

Grönt val -symbolerna och etiska certifieringar

Ett grönt val -symbolerna ger information om producentens engagemang i miljöarbete och hållbar utveckling. Etiska certifieringar syftar till att försäkra arbetarnas rejäl behandling i de olika stadierna av produktionen. Du känner igen dessa produkter till exempel på symbolerna som finns på prislapparna i butik. Samma symboler används också i vår webbutik.