Kalvkotletter och kalvstek

Kotletter, stek, sadel och rullader av kalv har en mildare smak än motsvarande rätter tillagade på vuxet nötkött. Därför kan också drycken som du väljer till dem vara ett steg lättare.

Dryckesförslag
Kalvkotletter och kalvstek

Kalvrätter matchas bra av exempelvis rödviner av smaktypen bärigt och friskt. Framför allt viner av Pinot Noir-druvan är klassiker till kalv.

Också ett steg fylligare, nyanserade och utvecklade röda viner passar oftast fint. Välj italienskt vin från Toscana eller Piemonte eller ett franskt från Bordeaux. Det är på sin plats i synnerhet om kalvköttet har fått kraftig smak av en rostad yta.

Du kan också överväga ett vitt vin, exempelvis av smaktypen generöst och rostat. 

Öl som passar till kalv är bland annat frisk pilsner eller ale som har lämplig arom till det ljusa köttet.

Kalv och gris