Ossobuco

Ossobuco är en rätt som kommer från Milano i Italien.

Den tillagas traditionellt av skivor av kalvlägg som bryns och därefter kokas i vitt vin och tomater. Också andra grönsaker läggs till i rätten och vid matbordet kryddas portionen ytterligare med vitlökssmakande gremolata-blandning. Drycken får vara frisk och relativt lätt.

Dryckesförslag
Ossobuco

Rött vin till ossobuco är lämpligen bärigt och friskt, med en fräschhet som matchar matens ganska lätta med ändå aromatiska smak. Om du vill kan du också ta ett mustigt och syltigt rödvin som är ett steg fylligare.

Då är ett naturligt val italienska viner av den smaktypen, exempelvis från Piemonte eller Toscana.

Också vitt vin går bra till ossobuco. Välj förslagsvis ett italienskt nyanserat och strukturerat vin, som har tillräckliga aromer och syra att matcha kalvrätten.

Vill du ha öl, passar det bra med ljus och frisk pilsner eller lite mer aromatisk ale, som en stram bitter.

Kalv och gris