Rostbiff

Rostbiff av nöt tillagas i ugn och den lämnas oftast rosa inuti. Om rostbiffen serveras varm passar det med fylligare drycker än om den serveras kall. Överlag får drycken till rostbiff vara en aning lättare än de man väljer exempelvis till biff.

Dryckesförslag
Rostbiff

Rostbiff matchas bra av nyanserade och utvecklade samt mustiga och syltiga röda viner.

Välj förslagsvis vin av de här smaktyperna som innehåller Cabernet Sauvignon-, Malbec- eller Syrahdruvor. Du kan också ta rödvin av de här typerna från franska Bordeaux eller italienska Toscana eller Piemonte.

Om rostbiffen serveras kallas passar det också bra med lättare, bärigt och friskt rödvin, exempelvis Pinot Noir. Det går utmärkt också med ett nyanserat och strukturerat vitt vin med syrliga aromer som står sig tillsammans med det kalla köttet. 

Bra öl till rostbiff är exempelvis mörk lager, stark lager och ale. De har tillräckligt med rikliga aromer för att matcha köttet.

Andra kötträtter