Lammkotletter

Lamm är som läckrast i kotletter, och de är dessutom lättlagade. Prova till vardag eller helg!

Ingredienser

  • 12–16 lammkotletter

  • olivolja

  • salt

  • svartpeppar

Marinad

  • 0,5 dl balsamvinäger

  • 0,5 dl finhackad färsk rosmarin och timjan

  • 3 krossade vitlöksklyftor

  • svartpeppar

  • 1 dl olivolja

Tillredning

  1. Blanda till marinaden. Marinera kotletterna minst ett par timmar, gärna över natten.

  2. Låt köttet nå rumsvärme innan du steker det. Torka först av marinaden och stek sedan kotletterna i en mycket het stekpanna, sänk sedan värmen. Du kan också grilla kotletterna. Kotletterna skall gärna ha en ordentligt brynt stekyta, men inuti borde köttet ännu vara rosa då det serveras.

  3. Salta och peppra. Kryddorna bör vara grovmalna, direkt ur kvarn eller mortel.


Servera med till exempel rödvinssåsbaconbönor och stekt svamp.