Snabbmat + Rödvin

Ett hamburgervin får vara ganska fylligt men mjukt. Ta exempelvis ett mustigt och syltigt rödvin, som gärna kan komma från USA för att matcha matens stil. Mustig och syltig ZinfandelMerlot eller Shiraz passar perfekt.

Framför allt gott, friskt öl, som ale passar perfekt för att skölja ner amerikansk snabbmat. Ölet får ha smak och karaktär, så välj till exempel india pale ale.

Cajun mat + Ale

Öl av typen IPA eller APA med amerikansk aromhumle är en utmärkt dryck till cajunköket.

Syrligt vitt vin av smaktypen milt & sötaktigt balanserar också upp chilins mjuka eldighet.

Barbeque + Pale ale

Ölvänner kan skölja ner barbeque grisköttet med exempelvis en pale ale med stor humlebeska. Till grillat griskött kan man med fördel servera ett mustigt och syltigt rödvin. Mjuka cabernet sauvignon-, zinfandel-, pinotage- och merlotviner rimmar utmärkt med grillat griskött. Till grillad kyckling eller broiler kan man servera ett torrt rosévin eller ett aromatiskt vitt vin.

Amerikanska desserter + Muskat

Amerikanska desserter gillar russintonerna i söta vitviner eller dessertviner på druvan Muskat. Druvan förekommer i många varianter och kallas beroende på språket också bl.a. Moscato och Moscatel. Till  äppeldesserter kan man servera fransk eller inhemsk cider med toner av kanel­äpple