På evenemangstorget i Alkobutiken i köpcentret Sello

Alkobutiken i köpcentret Sello i Alberga hör till Finlands livligaste butiker. Expedit Aleksi Vinberg presenterar butikens evenemangstorg i videon nertill på denna sida. Samtidigt står det klart vilken dryck Aleksi rekommenderar till vilt och till och med i en vilträtt.

I toppbutiken Alko Sello besöks av ett stort antal kunder oavsett dagen. Mitt i butiken,

strax efter entrén, finns ett öppet utrymme som kallas evenemangstorget. På torget får man provsmaka olika drycker, till exempel alkoholfritt öl. 

”Många blir överraskade av det alkoholfria ölets angenäma karaktär. Den påtagliga maltsmaken gör drycken lättillgänglig även för andra än ölvänner. Alkoholfritt öl lämpar sig utmärkt som måltidsdryck till kryddiga rätter”, säger expedit Mirva Markkila.

”Andra besöker oss för vårt breda ölsortiments skull. Det finns en lång rad mikrobryggerier i huvudstadsregionen och vi saluför bland annat öl bryggt här i Esbo”, berättar expedit Aleksi Vinberg.

Se videon om vad som händer på evenemangstorget. Samtidigt får du Aleksi Vinbergs tips på en dryck som rimmar med vilt. I samma dryck kan du småkoka köttet.