Alkon valikoimat

Alko tarjoaa tavarantoimittajilleen useita valikoimamahdollisuuksia saada tuotteita myyntiin. Asiakkaalle tämä kirjo näkyy monipuolisena, tuhansien tuotteiden valikoimana.

Alkolla on valikoimissaan tuhansia tuotteita kymmenistä eri maista. Valikoimamme koostuu neljästä  erilaisesta valikoimakokonaisuudesta.

Vakiovalikoima

Vakiovalikoimaan olemme valinneet tuotteet laajasta tarjonnasta ympäri maailman. Vakiovalikoiman tuotteet muodostavat valikoiman rungon. Pääosa vakiovalikoiman tuotteista on jatkuvasti valikoimassa myymälöissä ja verkkokaupassa. Vakiovalikoimassa on noin 3 100 tuotetta. Tuotteet vaihtelevat myymälöittäin kysynnän ja saatavuuden mukaan. Verkkokaupassa vakiovalikoiman tuotteet ovat ostettavissa, jos niitä on toimitettavissa tavarantoimittajien kotimaan varastoilta.

Erikoiserät

Erikoiserä-tuotteita on saatavilla rajallisemmin kuin muita Alkon valikoiman tuotteita. Tuotteet ovat laatuviinejä, -oluita ja väkevien erikoisuuksia sekä muita harvinaisuuksia. Erikoiseriä voi ostaa verkkokaupasta saatavuuden salliessa ja osasta myymälöistä. Tuotekohtaisen saatavuuden voi tarkistaa tuotekortilta.

Tilausvalikoima

Tilausvalikoima koostuu tuotteista, joita tavarantoimittajat tarjoavat kauttamme myyntiin omista varastoistaan. Löydät kaikki tilausvalikoiman tuotteet verkkosivuilta. Alkon verkkokaupasta tilausvalikoiman tuotteet ovat ostettavissa, jos tuotteita on toimitettavissa tavarantoimittajien kotimaan varastoista. Niitä on myös saatavilla joissain myymälöissä rikastuttamassa myymälän kokonaisvalikoimaa.

Lisäksi tilausvalikoiman kokonaisuuteen kuuluu paikallisesti saatavien tuotteiden valikoima. Nämä juomat ovat pienien tuottajien tuotoksia. Tuottajat saavat valita 1–10 Alkon myymälää, joihin haluavat tuotteitaan tarjolle ja lisäksi myynnin verkkokaupan kautta niin halutessaan.

Kausituotevalikoima

Kausituotevalikoima sisältää tuotteet, jotka ovat valikoimassa erityistä sesonkia tai tapahtumaa varten.

Sertifioidut tuotteet

Alkon valikoimissa on satoja erilaisia sertifioituja tuotteita. Nämä tuotteet tunnistaa esimerkiksi myymälöissämme hintalapussa näkyvistä symboleista. Samoja symboleja käytämme myös verkkokaupassa.

Ilmoitamme sertifioinnin sellaisista tuotteista, jotka ovat saaneet kansainvälisen ja laajasti tunnustetun sertifikaatin. Tutustu tarkemmin täältä >