Alkon valikoimat

Alko tarjoaa tavarantoimittajilleen useita valikoimamahdollisuuksia saada tuotteita myyntiin. Asiakkaalle tämä kirjo näkyy monipuolisena, tuhansien tuotteiden valikoimana.

Alkolla on valikoimissaan tuhansia tuotteita kymmenistä eri maista. Valikoimamme koostuu kolmesta erilaisesta valikoimakokonaisuudesta.

Vakiovalikoimaan olemme valinneet tuotteet laajasta tarjonnasta ympäri maailman. Vakiovalikoiman tuotteet muodostavat valikoiman rungon. Pääosa vakiovalikoiman tuotteista on jatkuvasti valikoimassa myymälöissä ja verkkokaupassa. Osa tuotteista palvelee asiakkaita kausituotteina tai rajallisesti saatavina erikoiserinä esimerkiksi sesongin ajan. Vakiovalikoimassa on noin 3 100 tuotetta. Tuotteet vaihtelevat myymälöittäin kysynnän ja saatavuuden mukaan. Verkkokaupassa vakiovalikoiman tuotteet ovat ostettavissa, jos niitä on toimitettavissa tavarantoimittajien kotimaan varastoilta.

Tilausvalikoima koostuu tuotteista, joita tavarantoimittajat tarjoavat kauttamme myyntiin omista varastoistaan. Löydät kaikki tilausvalikoiman tuotteet verkkosivuilta. Alkon verkkokaupasta tilausvalikoiman tuotteet ovat ostettavissa, jos tuotteita on toimitettavissa tavarantoimittajien kotimaan varastoista. Niitä on myös saatavilla joissain myymälöissä rikastuttamassa myymälän kokonaisvalikoimaa.

Lisäksi tilausvalikoiman kokonaisuuteen kuuluu paikallisesti saatavien tuotteiden valikoima. Nämä juomat ovat pienien tuottajien tuotoksia. Tuottajat saavat valita 1–10 Alkon myymälää, joihin haluavat tuotteitaan tarjolle ja lisäksi myynnin verkkokaupan kautta niin halutessaan.

Erikoiserä-tuotteita on saatavilla rajallisemmin kuin muita Alkon valikoiman tuotteita. Tuotteet ovat laatuviinejä, -oluita ja väkevien erikoisuuksia sekä muita harvinaisuuksia. Erikoiseriä voi ostaa verkkokaupasta saatavuuden salliessa ja osasta myymälöistä. Tuotekohtaisen saatavuuden voi tarkistaa tuotekortilta.

Sertifikaatit

Sertifioidut tuotteet

Alkon valikoimissa on satoja erilaisia sertifioituja tuotteita. Nämä tuotteet tunnistaa esimerkiksi myymälöissämme hintalapussa näkyvistä symboleista. Samoja symboleja käytämme myös verkkokaupassa.

Ilmoitamme sertifioinnin sellaisista tuotteista, jotka ovat saaneet kansainvälisen ja laajasti tunnustetun sertifikaatin.

Luomu

Luomuviljelyssä eli luonnonmukaisessa viljelyssä pyritään tasapainoiseen viljelyyn, jossa viljelytoimet sopeutetaan paikallisiin luonnonoloihin.

Luomuviljelyssä käytetään vuoroviljelyä ja vältetään kaikkia kemiallisia lannoitteita ja torjunta-aineita.

Eettiset tuotteet

Eettinen kauppa perustuu ajatukselle, että alkuperämaan pientuottajille ja työntekijöille maksetaan oikeudenmukainen korvaus heidän työstään.

Kaikki valikoimamme eettisen kaupan tuotteet (Reilu Kauppa, Fair for Life ja For life) ovat saaneet kansainvälisen sertifikaatin.

Biodynaamiset tuotteet

Biodynaaminen viljely perustuu Rudolf Steinerin kehittämään kokonaisvaltaiseen maailmankatsomukseen. Biodynaamisesti viljellyt tuotteet täyttävät luomuvaatimukset.

Biodynaamisessa viljelyssä käytetään vain luonnollisia lannoitteita ja torjunta-aineita. Viljelyssä kiinnitetään huomiota myös auringon, kuun ja planeettojen liikkeisiin.

Kosher

Koshertuotteet (tai košer) ovat talmudin eli juutalaisten yhteiskunnallisten ja lainopillisten kirjoitusten mukaan valmistettuja juomia.