Alkon valikoimat

Alko tarjoaa tavarantoimittajilleen useita valikoimamahdollisuuksia saada tuotteita myyntiin. Asiakkaalle tämä kirjo näkyy monipuolisena, tuhansien tuotteiden valikoimana.

Alkolla on valikoimissaan tuhansia tuotteita kymmenistä eri maista. Valikoimamme koostuu neljästä  erilaisesta valikoimakokonaisuudesta.

Vakiovalikoima

Vakiovalikoimaan olemme valinneet tuotteet laajasta tarjonnasta ympäri maailman. Vakiovalikoiman tuotteet muodostavat valikoiman rungon. Pääosa vakiovalikoiman tuotteista on jatkuvasti valikoimassa myymälöissä ja verkkokaupassa. Vakiovalikoimassa on yli 4 600 tuotetta. Tuotevalikoimat vaihtelevat myymälöittäin kysynnän ja saatavuuden mukaan. Verkkokaupassa vakiovalikoiman tuotteet ovat ostettavissa, jos niitä on toimitettavissa tavarantoimittajien kotimaan varastoilta. Uusia tuotteita tulee meille valikoimaan joka maanantai. Niiden myynti myymälöissä ja verkkokaupassa alkaa klo 9 alkaen.

Erikoiserät

Kuukausittaiset erikoiserät rantautuvat huippu- ja erikoismyymälöihin sekä verkkokauppaan klo 9 alkaen joka kuun ensimmäinen torstai. Erikoiserä-tuotteita on saatavilla rajallisemmin kuin muita Alkon valikoiman tuotteita. Tuotteet ovat laatuviinejä, -oluita ja väkevien erikoisuuksia sekä muita harvinaisuuksia. Erikoiseriä voi ostaa verkkokaupasta saatavuuden salliessa ja osasta myymälöistä. Tuotekohtaisen saatavuuden voi tarkistaa tuotekortilta.

Pienerät

Aika-ajoin myyntiin tulee tuotteita, joilla on erityisen pieni saatavuus. Nämä tuotteet tulevat myyntiin Helsingin Arkadian lippulaivamyymäläämme ja verkkokauppaan. Pieneriä on satunnaisesti saatavilla muistakin yksittäisistä myymälöistä, tarkistathan aina kaipaamasi tuotteen myymäläkohtaisen saatavuuden verkkokaupan tuotekortilta.

Esittelemme pienerät kuukausittaisten erikoiseräteemojen yhteydessä.

Tilausvalikoima

Tilausvalikoima koostuu tuotteista, joita tavarantoimittajat tarjoavat kauttamme myyntiin omista varastoistaan. Löydät kaikki tilausvalikoiman tuotteet verkkosivuiltamme. Alkon verkkokaupasta tilausvalikoiman tuotteet ovat ostettavissa, jos tuotteita on toimitettavissa tavarantoimittajien kotimaan varastoista. Niitä on myös saatavilla joissain myymälöissä rikastuttamassa myymälän kokonaisvalikoimaa.

Lisäksi tilausvalikoiman kokonaisuuteen kuuluu paikallisesti saatavien tuotteiden valikoima. Nämä juomat ovat pienien tuottajien tuotoksia. Tuottajat saavat valita 1–10 Alkon myymälää, joihin haluavat tuotteitaan tarjolle ja lisäksi myynnin verkkokaupan kautta niin halutessaan. Uusia tilausvalikoimatuotteita tulee meille valikoimaan joka maanantai. Niiden myynti myymälöissä ja verkkokaupassa alkaa klo 9 alkaen.

Kausituotevalikoima

Kausituotevalikoima sisältää tuotteet, jotka ovat valikoimassa erityistä sesonkia tai tapahtumaa varten.

Vihreä valinta -symbolit ja eettiset sertifikaatit

Alkon valikoimissa on satoja Vihreä valinta -symbolilla merkittyjä ja eettisesti sertifioituja tuotteita. Vihreä valinta -symbolit kertovat juoman tuottajan sitoutumisesta ympäristötyöhön ja kestävään kehitykseen. Eettiset sertifikaatit keskittyvät työntekijöiden reilun kohtelun varmistamiseen tuotannon eri vaiheissa.

Lue lisää valikoiman rakentumisesta ja esillepanoista.