Harold-peli ohjaa lapsia ja nuoria arjen fiksuihin valintoihin

Koulutus Elämään Säätiön ja Alkon yhteinen Harold-peli kannustaa lapsia ja nuoria tekemään hyvinvointia ja terveyttä edistäviä valintoja arjessaan. Lisäksi peli tarjoaa tietoa energiajuomien, tupakkatuotteiden ja alkoholin haitallisista vaikutuksista.

Koulutus Elämään Säätiön ja Alkon julkaisema Harold-peli on erityisesti 4.–6.-luokkalaisille lapsille suunnattu opetuksellinen peli, joka kannustaa hyvinvointia ja terveyttä edistävien valintojen tekemiseen.

Pelin tavoitteena on kasvattaa alakouluikäisten lasten tietoutta hyvän yöunen, terveellisen ravinnon ja mielekkään vapaa-ajan positiivisista vaikutuksista omaan hyvinvointiin sekä kertoa päihteiden haitallisista vaikutuksista, tukien nuoren valmiutta kieltäytyä päihteistä, kun tilanne ensimmäisen kerran tulee eteen. Ensimmäinen tyypillinen riskinpaikka syrjäytymiselle, ja mahdollisesti myös päihteille, on kun lapsi siirtyy alakoulusta yläkouluun.

Pelaa Harold-peliä ilmaiseksi

Harold-peli on kaikille ilmainen ja se on suunniteltu pelattavaksi mobiililaitteella. Myös pelaaminen tietokoneella on mahdollista, mutta pelin toimivuudessa verkkoselaimella voi olla eroja. Peliä on tarkoitus pelata yhdessä aikuisen kanssa kotona tai koulussa keskustellen terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavista teemoista. Koulujen tilaamilla Koulutus Elämään Säätiön oppitunneilla peliä pelataan yhdessä opettajan johdolla.

Pelaa peliä osoitteessa koulutuselamaan.fi/harold >>

Harold-pelissä seikkaillaan unimaailmassaan

Pelin päähahmo on kirahvi Harold, joka nukkuessaan seikkailee unimaailmassaan painaen mieleensä päivällä koulussa puhuttuja asioita valintojen tekemisestä.

Pelissä toistuvat vuorotellen keräily- ja sanapilvi-osuudet. Keräily-osuudessa pelaajan tulee ohjata Harold keräämään hyvinvointia edistäviä ja välttelemään terveydelle haitallisia asioita, esimerkiksi kerätä vapaa-aikaa ja väistellä alkoholijuomia. Sanapilvi-osuudessa pohditaan pelin teemoja tarkemmin eri väittämien kautta aikuisen kanssa keskustellen.

Pelissä on kolme eri polkua, oranssi, violetti sekä turkoosi, ja ne ovat suunnattu 4., 5. ja 6. luokkalaisille. Polut ovat rakenteeltaan samankaltaisia, mutta ne sisältävät osittain erilaista sisältöä sanapilvi-osuuksien väittämissä.

Puhutaan päihteistä -podcast antaa vinkkejä keskusteluun lapsen kanssa

Puhutaan päihteistä -podcast on alakoululaisten vanhemmille suunnattu materiaali, jossa terveys- ja päihdekasvatuksen asiantuntijat antavat vanhemmille vinkkejä siitä, miten kouluikäisen lapsen kanssa voi keskustella päihteistä. Podcast on rakennettu lasten esittämien aitojen kysymysten pohjalta ja käsittelee Harold-pelissä käsiteltäviä teemoja.

Tutustu podcastiin ja sen jaksoihin täällä >>

Asiantuntijatahot sisältöjen takana

Harold-peli on tuotettu osana Alkon yhteistyötä Koulutus Elämään Säätiön kanssa. Suunnittelussa ja tuotannossa ovat olleet mukana myös A-klinikkasäätiö ja Suomen Vanhempainliitto. Pelin on toteuttanut Awareness Recreated.

Puhutaan päihteistä -podcastin on toteuttanut Koulutus Elämään Säätiö yhteistyössä Suomen Vanhempainliiton kanssa.

Alko on rahoittanut Harold-pelin ja Puhutaan päihteistä -podcastin tuotannon osana vastuullisuustyötään.

Lue lisää Alkon yhteistyökumppanuuksista.