Huolikortti ohjaa avun piiriin

Alkon Huolikortti kokoaa yhteen päihdeongelmiin, kriisi- ja väkivaltatilanteisiin, yksinäisyyteen sekä odotus- ja vauva-ajan päihdeongelmiin apua tarjoavat tahot.

Huolikortti on Alkon myymälässä saatavilla oleva esite, josta löytyy tietoa, apua ja tukea tarjoavia tahoja päihdeongelmiin, kriisi- ja väkivaltatilanteisiin, yksinäisyyteen sekä odotus- ja vauva-ajan päihdeongelmiin.

Huolikortin yhteystiedot

Neuvontaa ja tukea päihdeongelmiin

Puh. 0800 900 45
EHYT ry:n Päihdeneuvonta auttaa, kun oma tai läheisen päihteidenkäyttö huolestuttaa. Päihdeneuvonta on maksuton ja anonyymi ja se vastaa ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Tietoa päihteistä, riippuvuuksista ja hoidosta

paihdelinkki.fi
A-klinikkasäätiön verkkopalvelu tarjoaa tietoa, tukea ja neuvontaa päihteistä, riippuvuuksista ja päihdehoidosta.

Tukea asiointikieltosopimuksella

alko.fi/asiointikieltosopimus
Alkon asiointikieltosopimuksella voit rajoittaa alkoholijuomien ostoa Alkon myymälöissä.

Apua kriisitilanteisiin

09 2525 0111
Mieli ry:n Kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua vaikeaan elämäntilanteeseen tai akuuttiin kriisiin. Maksuton ja anonyymi palvelu vastaa ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Keskusteluapua nuorille

sekasin.fi
Nuorille suunnatussa Sekasin kollektiivin ylläpitämässä Sekasin-chatissa on mahdollista keskustella mistä tahansa mieltä painavasta asiasta.

Apua yksinäisyyteen

helsinkimissio.fi/yksinaisyys
HelsinkiMission Apua yksinäisyyteen -verkkosivuilta voit varata ajan keskustelutapaamiseen ammattilaisen kanssa tai työskennellä yksinäisyyden vähentämiseksi itsenäisesti Yksinäisyys-tehtäväkirjan avulla.

Apua odotus- ja vauva-ajan päihdeongelmiin

vauvaperhe.fi
Ensi- ja turvakotien liiton verkkosivusto tarjoaa tukea ja tietoa, kun päihteiden käyttö huolettaa odotus- ja vauva-aikana.

Apua perheväkivaltaan

nettiturvakoti.fi
Ensi- ja turvakotien liiton verkkosivusto tarjoaa tietoa ja apua perheiden väkivaltatilanteisiin.

Huolikortti on Alkon myymälähenkilöstön työkalu

Sen lisäksi, että Huolikortti on jaossa Alkon myymälässä, se toimii myös työkaluna myymälähenkilökunnalle tilanteissa, joissa asiakas ottaa oman tai läheisensä päihteidenkäytön, kriisitilanteen, väkivallan tai yksinäisyyden puheeksi ja kaipaa tilanteeseensa apua. Huolikortin avulla alkolaiset voivat auttaa ja tarjota asiantuntevan avun yhteystietoja.

Huolikortti syntyi alun perin Alkon myymähenkilökunnan toiveiden pohjalta, tueksi haastaviin asiakaspalvelutilanteisiin.

Mistä apua alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen?

Jos alkoholinkäyttö huolestuttaa, kaipaat tukea juomisen vähentämiseen tai jos tunnet, ettei alkoholinkäytön lopettaminen onnistu omin keinoin, hae viipymättä apua.

Hae apua >>