Lydia-peli nostaa esiin alkoholinkäytön vaikutukset lapsiin – lataa Lydia ilmaiseksi

Lydia-peli johdattaa pelaajan pienen tytön maailmaan, jota vanhempien alkoholinkäyttö varjostaa. Peli on suunnattu erityisesti niille aikuisille, jotka ovat kokeneet haittoja läheisen aikuisen päihteidenkäytöstä sekä myös niille, jotka pohtivat alkoholinkäytön vaikutuksia omiin lapsiinsa.

Peli käsittelee vaikeaa ja myös poikkeuksellista aihetta; aikuisten alkoholinkäyttöä lapsen näkökulmasta katsottuna. Pelin tavoitteena on saada aikuiset pohtimaan omaa alkoholin käyttöään. Se voi myös toimia apuna niille aikuisille, joilla on omakohtaista kokemusta vanhemman tai muun läheisen ihmisen haitallisesta alkoholinkäytöstä.

Lydian lasinen lapsuus

Kun vanhemman tai läheisen alkoholinkäytöstä aiheutuu toistuvasti haittaa lapsen kasvulle ja normaalille elämälle, puhutaan lasisesta lapsuudesta. Lapsi voi kokea vanhemman käytöksen tai puheen oudoksi, pelottavaksi, ahdistavaksi tai nolottavaksi. Läheisen aikuisen lkoholismi voi jättää varjon lapsen koko elämään.

Lydia on interaktiivinen tarina, jossa pieni tyttö elää alkoholistiperheessä ja kärsii vanhempiensa juomisesta. Pelissä Lydia herää keskellä yötä, kun vanhemmilla on juhlat alakerrassa. Lydia etsii turvaa nallestaan, joka johdattelee tytön mielikuvitusmaailmaan, jossa kukaan ei voi satuttaa tai tuottaa hänelle pahaa mieltä. Katso pelin traileri sivun alareunasta.

Lataa Lydia-mobiilipeli ilmaiseksi

Alko julkaisi pelin suomenkielisen mobiiliversion vuonna 2018. Mobiilipeli on ladattavissa ilmaiseksi iOS- ja Android-laitteille:

  Lataa App Storesta

Lataa Google Play -kaupasta
Suomalaisen Platonic Partneshipin julkaiseman Lydia-pelin alkuperäinen, englanninkielinen pc-versio on saatavilla maksua vastaan videopelialusta Steam:ssa.

Alko haluaa edistää vastuullista juomakulttuuria

Alko tekee työtä vastuullisen juomakulttuurin edistämiseksi monin keinoin ja erilaisten yhteistyökumppanuuksien avulla. Yksi toimivaksi koetuista tavoista on alkoholin haittojen käsitteleminen pelin keinoin.