Työtehtävät Alkossa

Suurin osa alkolaisista työskentelee myymälöissämme ympäri Suomea, mutta meillä on myös laajasti erilaisia asiantuntijatehtäviä.

Alkon myyjä

Alkon myyjänä työsi on monipuolista ja pääset työskentelemään oman myymäläryhmäsi eri myymälöissä. Työaika voi vaihdella muutamasta tunnista täyteen päivään ja painottuu iltaan, viikonloppuun ja sesonkiin. Kiinnostuksesta eri Alkon tuoteryhmiin on myyjän työssä hyötyä, mutta tietämys karttuu myös Alkon kattavissa koulutuksissa sekä työn ohessa!

Alkon myyjänä

 • olet huippupalvelun ammattilainen
 • olet helposti lähestyttävä
 • tunnet tuotteet, opastat ja neuvot
 • suosittelet tuotteita rohkeasti
 • olet joustava tiimin jäsen
 • olet vähintään 18-vuotias
 • pystyt palvelemaan asiakkaita suomenkielellä

Lue lisää myyjän työtehtävistä Valtteri Salmivallin uratarinasta. Myyjän työn rinnalla voi avautua mahdollisuus työskennellä muissa eri rooleissa oman työn ohella, kuten kouluttajana, maistajana, palvelu- tai valikoimamestarina tai Alkon asiakaspalvelussa. Valikoimamestarin tehtävistä voit lukea lisää valikoimamestari Anniina Vähätalon haastattelusta. Tarjoamme sinulle innostavan työpaikan ja toisiaan arvostavat kollegat, haasteellisen ja jatkuvasti kehittyvän työn, hyvän perehdytyksen, erikoisliikeketjun tuen sekä savuttoman työympäristön.

Alkon palvelupäällikkö

Alkossa on yli 130 palvelupäällikköä, joista jokainen toimii oman myymäläryhmänsä esimiehenä. Jokaisella päälliköllä on johdettavanaan 1-5 myymälää. Alkon palvelupäällikön tehtäviin kuuluu myymälöiden liiketoiminnan ja henkilöstön johtamisen lisäksi esimerkiksi asiakaskokemuksen kehittäminen ja aktiivinen osallistuminen päivittäiseen myymälätyöhön. Palvelupäällikkö työskentelee viikoittain eri myymälöissä, myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Alkon palvelupäällikkönä

 • hallitset liiketoiminnan johtamisen ja ohjaamisen suunnitelmallisesti
 • omaat erinomaiset vuorovaikutustaidot ja kykyä innostaa
 • hallitset ihmisten, myös itsesi, tavoitteellisen johtamisen
 • omaat analysointitaitoja ja ongelmanratkaisukykyä
 • osaat työskennellä tehokkaasti muuttuvassa ympäristössä
 • omaat hyvät tietotekniset taidot

Lisää palvelupäällikön tehtävistä voit lukea palvelupäällikkö Niko Vänttisen uratarinasta. Tarjoamme inspiroivan ja vastuullisen työpaikan, innostavan työyhteisen, monipuolisen ja jatkuvasti uudistuvan työn, mahdollisuuden kehittyä esimiehenä ja kasvattaa omaa osaamista, erikoisliikeketjun vahvan tuen ja savuttoman työympäristön.

Työharjoittelut

Alko tarjoaa myymälöissään työharjoittelumahdollisuuksia myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä eri puolilla Suomea. Harjoittelupaikan saanti edellyttää, että hakija on tällä hetkellä opiskelija. Harjoitteluhakemus on hyvä jättää hyvissä ajoin ennen toivottua harjoittelujaksoa, kuitenkin viimeistään kuukautta ennen aloitusajankohtaa. Haluamme tarjota jokaiselle harjoittelijalle mielekkään työn ja tehtäväkentän sekä riittävän koulutuksen ja perehdytyksen tehtävään. Tästä syystä harjoittelupaikkojen määrä on rajallinen.

Odotamme harjoittelijoiltamme asiakaspalveluhenkisyyttä, halua oppia uutta sekä aitoa kiinnostusta myymälätyöskentelyyn. Harjoittelijan tulee olla täysi-ikäinen ja tarjoamme harjoittelijoille ateriaedun. Työharjoitteluhakemuksen voi jättää avoimet työpaikat -osiosta avoimella hakemuksella. Hakemuksesta tulee käydä ilmi oppilaitoksen ja opintojen suuntautumisvaihtoehto, harjoittelujakson pituus, toivottu harjoittelun ajankohta sekä mahdolliset vaatimukset tehtävistä, joita harjoittelujakson tulisi sisältää.

Palkkaamme tarpeen mukaan myös toimistotehtäviin korkeakouluopiskelijoita palkallisiin työharjoitteluihin. Nämä tehtävät haetaan avoimen rekrytoinnin kautta. Mikäli harjoittelupaikat toimistotehtäviin kiinnostavat, kannattaa seurata Alkon ilmoittelua avoimista työharjoittelupaikoista.

Löydät avoimet työpaikat -osiostamme harjoittelupaikat näppärästi valitsemalla työpaikan tyypiksi harjoittelun.

Asiantuntijatehtävät

Alkon toimistotehtävissä työskentelee yli 100 oman alansa ammattilaista. Mielenkiintoista ja haastavaa työtä tehdään niin viestinnässä, henkilöstöhallinnossa, tuotteissa ja ostoissa, asiakaspalvelussa, talous- ja tietohallinnossa sekä verkkokaupassa ja toimitusketjussa. Alla näistä tehtävistä muutama esimerkki.

Valikoimat, tuotteet ja laatu

Alko tarjoaa asiakkailleen maailmanluokan valikoiman: monipuolista, laadukasta ja vastuullisesti tuotettua. Tuotepäälliköt ovat oman vastuualueidensa huippuasiantuntijoita ja kehittävät omia vastuualueitaan valikoimastrategiaa tukien. Työssä korostuu asiakaslähtöinen ja analyyttinen valikoiman kehitys, trendien haistelu, sekä yhteistyö valmistajien, tavarantoimittajien ja myymäläkentän kanssa. Alkolla on valikoimassaan yli 10 000 tuotetta yli 70 maasta ja vuosittain Alkon valikoimaan tulee tuhansia uusia tuotteita. Tuotepäälliköt vastaavat ostosuunnitelmien tekemisestä ja tuotteiden elinkaarenhallinnasta sekä osallistuvat tuotteiden valintaan osana Alkon aistinvaraisen arvioinnin tiimiä. Lue laadunvalvonnan assistentin Olli Mikkosen uratarina.

Asiakaspalvelu

Alkon asiakaspalvelun moniosaajat ympäri Suomen tarjoavat henkilökohtaista, yksilöllistä ja elämyksellistä palvelua kaikissa kanavissa chatista someen. Hermokeskuksemme selvittää nopeasti vastauksen kimuranttiinkin kysymykseen ja hyödyntää tarvittaessa muiden Alkon asiantuntijoiden osaamista. Olemme tärkeässä roolissa palveluiden kehittämisessä ja jalostamme asiakaspalautteista polttoainetta liiketoiminnalle. Tässä työssä kehittyy tiedonhaun ammattilaiseksi ja yksi sen parhaista puolista onkin vaihtelevuus ja innostavat kohtaamiset asiakkaiden kanssa. Lue asiakaspalvelun palveluasiantuntija Milena Zaremban tarina.

HR-yksikkö

Hyvinvoiva ja osaava henkilöstö on merkittävässä roolissa maailmanluokan palvelun mahdollistamisessa asiakkaillemme! HR -yksikön tärkeimpiä tehtäviä on henkilöstön innostumisen ja onnistumisen mahdollistaminen yhdessä liiketoiminnan kanssa. HR:n asiantuntijoiden päätehtäviä ovat muun muassa rekrytointi, työhyvinvoinnin ja työympäristön turvallisuuden varmistaminen, henkilöstön osaamisen kehittäminen, työsuhdepalvelut sekä osallistavan yrityskulttuurin kehittäminen. Tutustu HRD-konsulttimme Elisa Venäläisen tarinaan.

Viestintä

Yhdessä liiketoiminnan kanssa Alkon viestintä tekee todeksi strategiaa arjessa. Alko on organisaatio, jossa kaikki viestivät ja rakentavat viestintäkulttuuria. Viestinnän asiantuntijoiden päätehtäviä ovat muun muassa vastuullisuusviestintä, monikanavaiset sisällöt, strateginen viestintä, mediaviestintä, työyhteisöviestintä, markkinointiviestintä, verkkoviestintä, maineen ja brändin hallinta, viestinnän valmentaminen organisaation sisällä sekä sosiaalisen median näkyvyyden ja vuorovaikutuksen rakentaminen. Lue viestintäharjoittelija Olga Lipastin kokemuksista kesältä.