
Oluen maustaminen
Oluen maustaminen tarjoaa panimomestareille mahdollisuuden luoda jotain täysin uutta.
Maustetut oluet ovat yksinkertaisesti oluita, joissa on perusraaka-aineiden veden, maltaiden, humalan ja hiivan lisäksi käytetty muita raaka-aineita antamaan olueen oman makunsa. Tällaisissa oluissa nimenomaan maustaminen on oluen juju, joten maustettavissa oluissa esimerkiksi aromihumalointi jätetään vähäiseksi, jottei käytettävän mausteen maku peity.
Maustetun oluen makuina käytetään luonnonantimia
Mausteina käytetään muun muassa luonnonantimia kuten kuusenkerkkää, nokkosta, mesiangervoa, yrttejä, koivua, katajaa ja marjoja.
Monet mausteista ovat tuttuja kotikeittiöstä, esimerkiksi lakritsi, kardemumma, kahvi ja suklaa, pomeranssi, neilikka ja korianteri.