Venetsialaisten menu, eli mökkikauden päättäjäisten ruokaherkut

Elokuun viimeinen viikonloppu päättää huvilakauden, ja venetsialaisten menussa maistuvat luonnollisesti mökiltä kerätyt satokauden herkut. Venetsialaisissa sytytetään lyhdyt ja nuotiot, grillataan kurkkuveneitä, pyöräytetään männyltä maistuvaa majoneesia sekä paistetaan tofut caesarsalaattiin. Kesän päätösjuhlan kruunaa marjaisa lettukakku.

Venetsialaiset ovat alkujaan lähtöisin Italiasta Venetsian karnevaaleista, joita juhlittiin ilotulitteiden valossa. Venetsialaisia pidetäänkin veden, tulen ja valon juhlana. Meren rannalla vietettävään juhlaan kuuluu usein runsaasti lyhtyjä ja kynttilöitä, nuotioita, jotka tuovat valoa elokuiseen iltaan. Suomessa venetsialaisten perinne elää vahvasti etenkin Länsi-Suomen ja Pohjanmaan rannikkokaupungeissa.

Katso venetsialaisten herkulliset reseptit:

Juomasuositukset löydät reseptin yhteydestä. Tunnelmallisia venetsialaisia.