Viiden ruokalajin olutmenu

Huippukokki Ossi Paloneva on sommitellut erittäin modernin ja jännittävän menun, jonka jokaisen ruokalajin kanssa nautitaan olutta. 

Olutillallisen ruokahalunherättäjänä toimii ohut lagernäkkäri, jonka päällysteenä on savunorssiröraa ja hiillostettuja norsseja. Norssien asemesta voi käyttää myös muikkuja tai silakkaa.

Alkuruokana tarjottava makea ja maukas punajuurisalaatti sekoitetaan semikuivatuista ja paahdetuista punajuurista sekä suolatuista mustaherukoista. Mallasleipä, punajuurikastike ja kuusiöljy viimeistelevät makunautinnon.

Kotimainen ruis on maukas raaka-aine, josta syntyy olutillallisen väliruoaksi sopiva ruisotto, joka viimeistellään purjomuhennoksella, paahdetulla purjolla ja vuohenjuustoraasteella.

Olutillallisen pääruoaksi tarjotaan hartaasti haudutettua karitsanniskaa sekä karitsanmaksamoussea, juuriselleriä, rusinakastiketta ja varsiselleri-rypälelisäkettä.

Olutillallisen huipennukseksi sopii jälkiruoka, jonka raaka-aine on yllättävästi maa-artisokka. Mokkaisia ja karamellisia makuja tukee stoutkastike.

Tämä olutmenu on julkaistu osana Alkon vuonna 2017 ilmestynyttä Makujen metsästäjät -videosarjaa.

Ossi Paloneva

Ossi Paloneva on huippukokki, jonka intohimo ovat villiyrtit ja luonto. Myös hävikkiruoan hyödyntäminen on lähellä hänen sydäntään.

Ossi on kokannut monissa eturivin ravintoloissa, esimerkiksi Murussa ja Grönissä. Lue, mikä inspiroi Ossi Palonevaa.