Viiden ruokalajin olutmenu

Huippukokki Ossi Paloneva on sommitellut erittäin modernin ja jännittävän menun, jonka jokaisen ruokalajin kanssa nautitaan olutta. Katso videolta vinkit ruokien ja oluiden yhdistämisestä.

Makujen metsästäjät: Pienpanimo-oluet
Viiden ruokalajin olutmenu on Alkon vuonna 2017 julkaisemaa Makujen metsästäjät: Pienpanimo-oluet -sarjaa, jossa tutustuttiin Meri-Tuuli Lindströmin johdolla kotimaisiin pienpanimo-oluisiin. Tutustu myös sarjan muihin jaksoihin.

Olutillallisen ruokahalunherättäjänä toimii ohut lagernäkkäri, jonka päällysteenä on savunorssiröraa ja hiillostettuja norsseja. Norssien asemesta voi käyttää myös muikkuja tai silakkaa.

Alkuruokana tarjottava makea ja maukas punajuurisalaatti sekoitetaan semikuivatuista ja paahdetuista punajuurista sekä suolatuista mustaherukoista. Mallasleipä, punajuurikastike ja kuusiöljy viimeistelevät makunautinnon.

Kotimainen ruis on maukas raaka-aine, josta syntyy olutillallisen väliruoaksi sopiva ruisotto, joka viimeistellään purjomuhennoksella, paahdetulla purjolla ja vuohenjuustoraasteella.

Olutillallisen pääruoaksi tarjotaan hartaasti haudutettua karitsanniskaa sekä karitsanmaksamoussea, juuriselleriä, rusinakastiketta ja varsiselleri-rypälelisäkettä.

Olutillallisen huipennukseksi sopii jälkiruoka, jonka raaka-aine on yllättävästi maa-artisokka. Mokkaisia ja karamellisia makuja tukee stoutkastike.

Ossi Paloneva

Ossi Paloneva on huippukokki, jonka intohimo ovat villiyrtit ja luonto. Myös hävikkiruoan hyödyntäminen on lähellä hänen sydäntään.

Ossi on kokannut monissa eturivin ravintoloissa, esimerkiksi Murussa ja Grönissä. Vuonna 2015 hän pyöritti Vaasassa pop up -ravintola Villdiä, jonka ruokalista perustui luonnosta kerättyihin raaka-aineisiin ja itse pyydettyyn kalaan. Ossin viimeisin projekti on munakasravintola Egg, jossa hän toimii keittiömestarina.

Lue, mikä inspiroi Ossi Palonevaa.