Meny för venetiansk afton – delikatesser för villaavslutningen

Sista veckan i augusti avslutar villasäsongen och i de venetianska menyerna smakar naturligtvis säsongens delikatesser som skördats vid stugan. Under den venetianska aftonen tänder vi lyktor och brasor, grillar gurkor, blandar till majonnäs med smak av tallbarr och vi steker tofu till caesarsalladen. En präktig plätt- eller pannkakstårta med bär kröner säsongsavslutningen.

Festen venetiansk afton kommer ursprungligen från Italien och karnevalerna i Venedig som firades i ljuset av fyrverkerier. Venetiaderna betraktas som vattnets, eldens och ljusets fest, som inkluderar lyktor och brinnande ljus samt lägereldar vid havet som alla ger ljus i den skymmande augustikvällen. I Finland lever den venetianska traditionen vidare speciellt i kuststäderna i Västra Finland och i Österbotten.

Läs nedan och prova de gomsmekande venetianska recepten!

Dryckesförslagen hittar du i samband med varje recept. Stämningsfull venetiansk afton!