Alkos mousserande dryck 543210 – till alla tillfällen som kräver en skål

De första Alkobutikerna öppnades den 5 april 1932 klockan 10. För att fira det lanserade vi en alkoholfri mousserande dryck kallad 543210. Då för 90 år sedan skulle denna mousserande dryck, eller någon alkoholfri dryck över huvud taget, ha varit en märklig syn i Alko. Inte nu längre. Bara det tycker vi är värt att skåla för.

Alkos alkoholfria mousserande festdryck är en läcker kombination av fräscha tranbär och aromatiskt myskgräs. Drycken är söt och syrlig, fräsch och svagt kryddig. Över den smakvärld av röd bärighet som tranbären ger svävar en ton av ängsblommor till följd av myskgräset samt en kryddighet med nyans av kanel.

Den mousserande drycken 543210 finns i våra butiker och i webbutiken.

Den mousserande drycken passar till sött och salt

Den mousserande festdrycken är läcker som den är, men den passar också till många rätter. Den klassiska tjinuskikakan får en perfekt följeslagare i dryckens smakvärld och dess tranbärstoner, och morotskakan förälskar sig i den lätta kanelkryddigheten.

Med den mousserande drycken kan du servera några små läckra meze-rätter som plockmat: Duka upp ett fat med exempelvis falafelbullar, vinbladsrullar, hummus och frasigt bröd. Sötman i den mousserande drycken rundar vackert av matens sälta och tar fram kryddornas aromvärld.