Juhannuksen juomat x 4

Keskikesän juhla kutsuu lähimmäiset syömään yhdessä. Grillin uumenista valmistuu monenlaisia ruoka-aarteita juhannuksena. Lue alta 4 perusvinkkiä siihen, millaiset viinit ja oluet sopivat grilliruoan kumppaniksi. 

1. Täyteläinen punaviini tai olut grillilihalle

Punaiselle lihalle sopii täyteläinen punaviini. Grillipunaviinien yleisiä rypälelajikkeita ovat esimerkiksi ShirazMalbec ja Cabernet Sauvignon. 

Lihan kanssa tarjoillun oluen kannattaa myös olla täyteläinen. Esimerkiksi tumma lagervahva lager tai ale toimivat hyvänä makuparina.

Vaalealle lihalle valitaan 

kevyempi punaviini.

 Broilerille käy myös 

kuiva roseeviini 

tai aromikas valkoviini, jossa saa haluttaessa olla hieman 

tammisuuttakin.

 Roseeta kannattaa kokeilla myös monipuolisen grillitarjoilun yhteydessä.

Katso kaikki juomat grillilihalle

2. Valkoviini sointuu juhannuspöydän kalaruokien kanssa

Kalaruuat uusien perunoiden kera kuuluu monen juhannuspöytään. Yrttisissä ja herukkaisissa Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc -viineissä maistuu Suomen kesäluonto ja niistä järvikalat saavat arvoisensa kumppanin.

Laadukas Blanc de Blancs -samppanja ja kesän uudet perunat sipaisulla maalaisvoita on simppeli, mutta unohtumaton makuelämys! Sillipurkin viereen puolestaan istuu parhaiten kevyt lager tai pils.

Katso juomat kalalle

3. Kasvisruoille raikkaampia juomia

Kasvisruokien hyviä kumppaneita ovat kuivat, raikkaat valkoviinit sekä roseeviinit. Yleisiä vaaleita rypälelajikkeita ovat esimerkiksi Sauvignon Blanc-Riesling- tai Grüner veltliner. Punaviineistä kannattaa valita marjaisa ja raikas vaihtoehto.

Oluista erityisesti raikkaat vehnäoluet ja lagerit sopivat hyvin kasvisruokien kanssa. Grillattujen kasvisten kanssa kannattaa myös kokeilla tummaa lageria.

Katso juomat kasviksille

4. Muista myös alkoholittomat vaihtoehdot

Huomaavainen isäntäväki varaa alkoholittoman vaihtoehdon raskaana oleville ja autoileville vierailleen sekä niille, jotka haluavat joko vaalia terveitä elämäntapoja tai muutoin nauttia elämän hyvistä hetkistä ilman alkoholia.

Alkoholittomista vaihtoehdoista löytyy sopivia kumppaneita myös juhannuksen ruoille. Pari seikkaa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon tarjotessasi alkoholitonta juomaa ruoan seurana:

  • alkoholittomat ovat parhaimmillaan, kun ne tarjotaan erittäin hyvin viilennettyinä
  • alkoholittomat on helpointa yhdistää kevyiden ja raikkaiden ruokien kanssa.
Katso alkoholittomat 

Autamme sinua juomavalinnoissa
Voit suunnitella vaikka koko juhannuksen juoma- ja ruokatarjoilut kerralla ja kysyä suositukset asiantuntijoiltamme.
Tavoitat meidät ma-pe 9-21 ja la 9-18 nopeiten chatin kautta. Halutessasi voi myös lähettää sähköpostia  asiakaspalvelu@alko.fi tai soittaa 020 692 771 (ppm/pvm).

Asiakaspalvelu >