Tee glögistä kastike

Joulu meni ja glögiä jäi. Tuttu tilanne monessa taloudessa aiheuttaa pulman: heittääkö juoman pois vai antaako sille uuden mahdollisuuden?

Makea, mausteinen glögi sopii yllättävän moneen ruokaan. Pois heittämisen sijaan kannattaakin testata jotakin uutta ja yllättävää vanhasta, tutusta juomasta. Kokeile jäädyttää glögistä pienet sorbettipuikot. Pienet 'ice popsit' ovat todella trendikkäitä juuri nyt maailmalla blogeissa ja ruokalehdissä. Jäiset puikot voi tarjoilla aterian jälkeen ennen varsinaista jälkiruokaa tai vaihtoehtoisesti alkudrinkin sijaan.

Glögin mausteisuus antaa lihapadoille juuri oikean, pyöreän terän. Se tuo kastikepohjaan syvyyttä ja mureuttaa lihan punaviinin tapaan marinadissa. Glögi viihtyy myös makeissa herkuissa. Siitä valmistettu kiille antaa perinteiselle juustokakulle tai pannacotalle juuri oikeanlaisen päivityksen. Marmeladimakeiset hyötyvät glögistä niin värin kuin maunkin puolesta. Kirsikka- tai hedelmähilloke saa ryhdikkään, syvän maun glögilorauksesta.

Glögiä voi myös pakastaa joko rasioihin tai jääpalamuotteihin seuraavaa vuotta varten. Jääpaloista voi valmistaa vaikka kylmän glögisangrian. Sokeri- ja alkoholipitoinen glögi säilyy avaamattomassa pullossa seuraavaan jouluun. Avattu pullo kannattaa käyttää sukkelasti, noin viikon sisään avaamisesta.