Plocka de bästa asiatiska klassikerrätterna och se vilka drycker som vi valt till

Fördriv vinterkylan genom att laga värmande klassikerrätter från olika delar av Asien.

Den asiatiska gastronomin handlar om aromer. Den gemensamma nämnaren för de asiatiska rätterna är balans, en symfoni mellan sötma, sälta, syrlighet, eldighet och umami. Kryddig mat och eldighet lämpar sig extra bra för vår vinter och för tankarna till sol och värme i form av läckra smakupplevelser.

Pok pok -wings
De eldiga kycklingvingarna kan med fördel sköljas ner med ljus lager eller pale ale av amerikansk typ. Humlebeskan i aromrikt IPA-öl balanserar upp kycklingvingarnas sötma och gör smaklökarna redo för följande munsbit. Vinvänner kan välja ett lätt avkylt rödvin av smaktypen mjukt & fruktigt gjort på exempelvis druvan Merlot.

Hitta stans bästa Pok pok wings >
Grisbibimbap
Till den välsmakande koreanska rätten kan man servera fylligt rosévin med toner av röda bär. Välj gärna ett rosévin från området Bandol i Provence eller en frisk roséchampagne.

Rödvin av smaktypen mjukt & fruktigt eller bärigt & friskt balanserar upp den sötaktiga eldigheten hos chilipastan gochujang. Lätt avkyld gamay från Beaujolais och chilensk pinot noir är utmärka val till det välsmakande grisköttet.

Se Grisbibimbap receptet >

Melondrink med ingefära

Drinkar lämpade för asiatisk mat kan bjuda på olika smakkombinationer, till exempel sötma-beska och sötma-syrlighet.