Moderni pääsiäismenu

Pääsiäisenä tarjoiltavat ruoat voivat olla myös modernin raikkaita. Katso herkullinen moderni pääiäismenumme alkupaloista jälkiruokiin. Löydät jokaisen reseptin yhteydestä Alkon asiantuntijan laatiman juomasuosituksen.

Modernin pääsiäisaterian alkuruoat

Lammas sopii myös heti aterian alkuun, kun sen tarjoaa karitsatartarin muodossa. Roseesamppanja on ruokalajin mainio saattelija.

Koska pääsiäinen ajoittuu kevään kynnykselle, alkuruoaksi sopivat myös raikkaan aurinkoiset maut, kuten nektariini-bresaolasalaatti. Hedelmäisen salaatin kanssa maistuu esimerkiksi italialainen vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini.

Tarjoile pääruoan lammas raikkaan salaatin kera

Ateria saa raikkautta ja keveyttä myös, jos pääruokalammas tarjotaan vaihteeksi sitruksisen salaatin kanssa. Timjamikaritsa, joka saa seurakseen raikkaan granaattiomena-pomelo-fetasalaatin, on hyvä vaihtoehto. Lasiin käy silloin australialainen, mehevä ja hilloinen shiraz.

Jälkiruoka voi olla raikkaan sitruksinen

Jälkiruoaksi voi valmistaa sitruunakohokasta, vegaanista klementiini-kookosjäädykettä tai höyhenenkevyitä pikkupavlovia, joiden kanssa voi tarjota kauden hedelmiä. Ne kaikki voi nauttia kevyesti kuplivan moscato d’astin tai Astin kuohuviinin kanssa.

Kaipaatko lisää ruokainspiraatiota? Katso lisää pääsiäisherkkuja.