Moderni pääsiäismenu

Pääsiäisenä tarjoiltavat ruoat voivat olla myös moderneja ja kasvispainotteisia.

Lammas sopii heti aterian alkuun, kun sen tarjoaa karitsatartarin muodossa. Roseesamppanja on ruokalajin mainio saattelija.

Koska pääsiäinen ajoittuu kevään kynnykselle, alkuruoaksi sopivat myös raikkaan aurinkoiset maut, kuten nektariini-bresaolasalaatti. Hedelmäisen salaatin kanssa maistuu esimerkiksi italialainen vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini.

Ateria saa raikkautta ja keveyttä myös, jos pääruokalammas tarjotaan vaihteeksi sitruksisen salaatin kanssa. Timjamikaritsa, joka saa seurakseen raikkaan granaattiomena-pomelo-fetasalaatin, on hyvä vaihtoehto. Lasiin käy silloin australialainen, mehevä ja hilloinen shiraz.

Pääruoka voi vallan hyvin olla muutakin kuin lammasta. Ankanrinta on juhlava valinta, joka maistuu laadukkaan Pinot Noir -lajikkeen punaviinin saattelemana. Viini voi tulla esimerkiksi Uudesta-Seelannista, Yhdysvalloista tai Ranskasta.

Kasvisruoan ystävä ilahtuu esimerkiksi sienikastikkeen kera tarjottavista kasvispelmeneistä. Niidenkin kanssa sopii pinot noir tai vaihtoehtoisesti marjaisa ja raikas toscanalainen punaviini. Tai pyöräytä tomaatilla ja yrteillä maustettu nyhtökaurasta loihdittu vegaaninen paisti uuniin. Sen kanssa maistuu pehmeä ja hedelmäinen vegaaninen punaviini

Jälkiruoaksi voi valmistaa sitruunakohokasta, vegaanista klementiini-kookosjäädykettä tai höyhenenkevyitä pikkupavlovia, joiden kanssa voi tarjota mitä tahansa hedelmiä tai marjoja. Ne kaikki voi nauttia kevyesti kuplivan moscato d’astin tai Astin kuohuviinin kanssa.