Ystävänpäivän menu ─ parhaat ruokavinkit

Ystävänpäivä 14.2. on helmikuun ihanimpia juhlia. Mikä sen parempaa kuin juhlistaa ystävyyttä sydäntalveen sopivalla ystävänpäivän menulla. Tutustu ystävänpäivän ruokavinkkeihin!

Yhdysvalloista Suomeen rantautunut ystävänpäivä on rapakon takana profiloitunut todelliseksi rakastavaisten päiväksi. Meillä Suomessa ystävänpäivä on kenties nimensä mukaisesti enemmänkin päivä, jolloin muistetaan läheisiä ystäviä ja vietetään heidän kanssaan laatuaikaa. Toki usein se kaikista läheisin ja rakkain on usein myös paras ystävämme.

Rakkaudentäytteinen ystävänpäivän menu

Ystävyydelle voi nostaa maljan maukkaalla drinkillä, joka voi olla mainiosti myös alkoholiton. Loihdi esimerkiksi mocktail alkoholittomasta roseeviinistä, johon yhdistät mansikkaa, kanelia ja basilikaa. Kuuman alkumaljan saa herkullisesta kuusenkerkästä. 

Drinkkivinkkien lisäksi kokosimme ystävänpäivän aterialle alkuruokia, joista voit koota mieleisesi ateriakokonaisuuden. Kampasimpukat ovat rakkauden ruokaa ja sopivat oivallisesti tarjottavaksi ystävänpäivän illallisella. Voit valmistaa kampasimpukat joko samppanjakastikkeella tai gratinoituna. Raikas alkusalaatti syntyy sesongin hedelmästä, verigreipistä. 

Pääruokana loistaa herkullinen juustofondue. Sveitsissä fondueillalliseen kuuluu myös ystävänpäivään sopiva perinne: se, kuka tiputtaa leipäpalan fonduepataan, pääsee pussaamaan vierustoveria.

Jälkiruokana maistuu helppo ja elegantti vadelmat-proseccohyytelössä tai raikas marenki ja lemoncurd.

Hyvää ystävänpäivää ja tunnelmallista iltaa ystävänpäivän menun ruokien äärellä!