Joulujuomat joka makuun

Glögiä, lämpimiä juomia, jouluoluita ja jouluaterian viinejä – joulujuomaksi löytyy vaihtoehtoja joka makuun. Tutustu erilaisiin joulujuomiin ja katso juomasuositukset joulun ajan herkkuhetkiin.

Hehkuvat glögit ovat klassinen joulujuoma

Glögit sopivat joulun tunnelmaan ja ovat erinomaisia joulujuomia. Perinteiseen tapaan glögi nautitaan usein höyryävän kuumana joulumausteiden kera. Glögit maistuvat myös alkoholittomina versioina. Herkullisia alkoholittomia glögireseptejä ovat muun muassa alkoholiton omenaglögialkoholiton punaviiniglögi ja alkoholiton sangriaglögi, joka saa ihanaa makua appelsiinista. Kokeilunhaluinen valmistaa glögistä hauskan glögi-kuohuviinidrinkin. Lue lisää glögin kanssa maistuvista ruokaherkuista ja tutustu glögivalikoimaamme. 

Lämpimät juomat ovat makuelämys

Glögien lisäksi erinomainen joulujuoma syntyy myös muista lämpimistä juomista, kuten kaakaoista tai mehuista. Mehu on hyvä vaihtoehto lämpimän juoman rungoksi. Esimerkiksi karpalomehu tai kylmäpuristettu omenamehu toimii hyvin lämmitettynä. Kokeile lämmintä kuusenkerkkäjuomaa, teepohjaista Hot o’Tea time -juomaa tai suussasulavaa spanport caffea. Katso kaikki vinkkimme lämpimien juomien loihtimiseen.

Joulujuoma

Jouluviini joulupöydän herkuille

Herkuttelu kuuluu jouluun, ja juhlaruoat ansaitsevat kylkeensä sointuvan viinin. Joulupöydän juomia voi valita ennakkoluulottomasti. Kinkku on edelleen joulupöydän yleisin kruunu. Kypsäksi paistettua kinkkua ja sen kyljessä tarjottavia makeahkoja laatikoita saattelemaan sopii melko pehmeä punaviini. Poimi vinkit jouluviinin valintaan ja katso, minkälainen viini sointuu parhaiten perinteisen joulupöydän eri ruokalajeille, kinkusta kalapöytään.  

Jouluoluet ovat usein tummia

Olut on mainio ruokajuoma joulunaikaan. Oluen hiilidioksidi ja alkoholi tasapainottavat ruoan runsautta, ja katkeruus leikkaa rasvaisuutta. Joulun perinteisille ruokalajeille voi valita yhden täsmäoluen tai muutamia erilaisia, joita voi kokeilla eri ruokien pareina. Joulun oluet ovat yleisesti tummia, sillä tummuus sointuu joulun muheviin ruokiin. Myös alkoholittomissa oluissa löytyy hyviä vaihtoehtoja. Katso vinkit jouluoluen valintaan.