Klassinen pääsiäismenu

Vaikka lammas on perinteisen pääsiäisaterian itseoikeutettu kohokohta, ruokalajeissa on valinnanvaraa.

Blinit ovat talvinen herkku, jotka sopivat mainiosti pääsiäismenun alkuun. Mädin kanssa tarjottavat perunaletut ovat toinen hyvä vaihtoehto. Molempien juomana maistuu kuiva kuohuviini tai juhlavasti samppanja.

Lampaanviulu on perinteisin valinta pääruoaksi. Vaihtoehtoisesti pöytään voi nostaa vaikka grillattuja lampaankyljyksiä tai lampaankaretta. Lasiin käy laadukas punaviini, esimerkiksi vivahteikas ja kehittynyt riojalainen.

Pasha on hyvin perinteinen jälkiruoka, ja kevennettyjä sen voi tarjota pashajäätelön muodossa. Kokeile pashajäätelön kanssa kulitsaa. Viimeisen silauksen antaa pashan seuraan sopiva tilkka tokajia tai vin santoaMyös pääsiäisen juustokakku kruunaa aterian.