Usein kysytyt kysymykset Alkon verkkokaupasta

Täältä löydät vastaukset yleisimpiin Alkon verkkokauppaan liittyviin kysymyksiin. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, jos et löydä vastausta kysymykseesi.

Asiointi verkkokaupassa

 

Miten teen tilauksen Alkon verkkokaupassa?

Alko.fi:ssä ja mobiilisovelluksessamme yli 10 000 tuotteen valikoimamme on ulottuvillasi. Voit tutustua tuotteisiin, vertailla niitä ja tehdä ostoksia juuri silloin, kuin itsellesi sopii. Selaile tuotteitamme ja valitse haluamasi. Lisää tuotteet ostoskoriin ja siirry kassalle valitsemaan toimitus- ja maksutapa. Sinua pyydetään tunnistautumaan verkkopankkitunnuksillasi ennen kassalle siirtymistä. Jos tunnistautumisen yhteydessä luot itsellesi käyttäjätunnuksen, voit jatkossa asioida kirjautumalla sähköpostiosoitteellasi ja valitsemallasi salasanalla. Lue lisää verkkokaupasta. Jos olet yritysasiakas, lue lisää täältä.

Täältä pääset Alkon verkkokauppaan >

Takaisin ylös


Miten saan asiakaspalveluun yhteyden Alkon verkkokaupassa?

Palveluneuvojiimme saat yhteyden ma–pe 9–21 ja la 9–18:

  • chatissa
  • puhelimitse 020 692 771 (ppm/pvm),
  • sähköpostilla: asiakaspalvelu@alko.fi
  • palautelomakkeella.

Palvelemme sinua mielellämme niin tuotteisiin, verkkokauppaan, kuin juoma- tai lahjasuosituksiin liittyvissä kysymyksissä. Oletko suunnittelemassa juhlia? Autamme myös juomien menekin arvioimisessa ja menulle sopivien juomien valinnassa.

Takaisin ylös

Miten ja mistä noudan verkkokauppatilauksen? Kun saat saapumisilmoituksen tekstiviestillä ja sähköpostilla, voit käydä noutamassa tilauksesi myymälästä tai noutopisteestä. Tilaus luovutetaan tilausnumeroa ja henkilöllisyystodistusta vastaan.  

Jos noudat jonkun toisen tekemän tilauksen, on sinulla oltava henkilöllisyystodistuksen lisäksi mukanasi myös tilausvahvistus joko sähköisenä tai paperiversiona. Lisätietoa verkkokaupasta.   

Takaisin ylös

Saanko Alkon kautta kotiinkuljetuksen ostamilleni alkoholijuomille?Suomen alkoholilain mukaan alkoholin vähittäismyyntiä saa harjoittaa vain luovuttamalla alkoholijuomat asiakkaalle hyväksytyssä vähittäismyyntipaikassa. Siten alkoholin kotiinkuljetus kuluttajille ei Suomessa ole mahdollista.

Takaisin ylös

Miten teen lahjatilauksen? 

 

Verkkokaupan rekisteröityneet asiakkaat voivat tilata tuotteita lahjaksi toiselle henkilölle. Tällöin lahjatilaus toimitetaan valitsemaasi myymälään tai noutopisteeseen, josta lahjan saaja voi käydä ne noutamassa. Tilaus tehdään Alkon verkkokaupassa. Voit lisätä mukaan myös oman henkilökohtaisen viestisi.

Lahjatilauksiin pätevät samat toimintatavat kuin muussakin asioinnissa. Mietoja alkoholijuomia vastaanottavan tulee olla vähintään 18-vuotias ja vahvoja (yli 22 %) alkoholijuomia vastaanottavan tulee olla vähintään 20-vuotias. Huomioithan, että myyjän kanssa tehtävissä verkkokauppatilauksissa ei voi tilata lahjaksi. Tutustu lahjatilaukseen.  

Takaisin ylös

Miten tilaan tuotteita verkkokaupasta, jos paikkakunnallani ei ole Alkoa? 

Voit tilata tuotteita myös noutopisteisiimme. Noutopisteet ovat paikallisia yhteistyökumppaneitamme paikkakunnilla, joilla ei ole Alkon myymälää. Voit tehdä tilauksen verkkokaupasta ja valita noutopaikaksi haluamasi noutopisteen. Katso kaikki noutopisteemme

Takaisin ylös