Juldrycker för varje smak

Glögg, varma drycker, julöl och viner till julmåltiden – till julen finns det alternativ för varje smak. Bekanta dig med olika juldrycker och kolla in vilka drycker som rekommenderas till olika julläckerheter.

Varm glögg är en klassisk juldryck

Glögg hör till julstämningen och är en utmärkt juldryck. Glögg dricks traditionellt rykande varm med julkryddor. Glögg smakar gott även i alkoholfri version. Läckra alkoholfria glöggrecept är bland annat alkoholfri äppelglögg samt alkoholfri sangriaglögg som får sin härliga smak av apelsin. Den som vill experimentera kan använda glögg för att skapa en rolig drink på glögg och mousserande vin. Läs mer om läckra rätter som passar med glögg och bekanta dig med vårt glöggsortiment. 

Skulle det smaka med en kopp het kakao?

Förutom av glögg kan man också skapa utmärkta juldrycker av andra heta drycker, såsom kakao eller saft. Saft är ett bra alternativ som bas för en het dryck. Till exempel tranbärssaft eller kallpressad äppelsaft fungerar bra uppvärmd. Pröva varm granskottsdryck, den tebaserade drycken Hot o’Tea time eller den sammetslena spanport caffe. Bland de alkoholfria alternativen finns goda mocktails som After ski Tea eller  Watermelon punch. Se alla våra tips om hur man skapar heta drycker.

Julvin till julbordets läckerheter

Det hör till julen att äta gott och festrätterna förtjänar ett matchande vin. Till julbordet kan man välja drycker fördomsfritt. Det är fortfarande oftast skinkan som kröner julbordet. Till mörbakad skinka och de vanligen något söta lådrätterna passar ett rätt mjukt rödvin. Se våra tips för hur du väljer julvin.

Julöl är ofta mörkt

Öl är en förträfflig matdryck i juletider. Koldioxiden och alkoholen i ölet balanserar den rikliga maten, och det beska tar udden av det feta. Till julens traditionella rätter kan man välja ett specifikt öl eller några olika som man kan prova tillsammans med de olika rätterna. Till julen väljer man ofta mörkt öl eftersom det passar till de mustiga rätterna. Även bland de alkoholfria ölsorterna finns det bra alternativ. Se våra tips för hur du väljer julöl.

Mer om fester