20 mieluisaa joululahjavinkkiä

Tuottaako joululahjojen valinta vaikeuksia? Poimi mieluisat joululahjaideat valikoimastamme tai ilahduta lahjansaajaa itsetehdyllä herkulla.

Joulun alla riittää muistettavaa ja tehtävää. Onneksi meillä on laaja valikoima lahjaideoita, niin laadukkaita juomia kuin käteviä lahja- ja juomatarvikkeita.

Jos valmisteluihin on aikaa, omatekoinen ruokalahja on taatusti toimiva vaihtoehto.

Joululahjaideat joulupöydän viemiseksi

joululahjaideat joulupöytään

Vinkki 1: Lämpimän aromikas punaviini ilahduttaa joululahjana. Pakettiin sopii esimerkiksi amarone tai vivahteikas ja kehittynyt -makutyypin viini vaikka Ranskan Bordeaux’sta tai Italian Toscanasta. Nämä viinit toimivat myös erinomaisesti joulukinkun kanssa. 

Vinkki 2: Myös valkoviini sopii joululahjaksi. Anna esimerkiksi joulun kaloille käyvä raikkaan aromikas valkoviini, kuten saksalainen kuiva tai puolikuiva Riesling tai itävaltalainen Grüner Veltliner.

Joululahjaidea viinifriikille

Joululahja pöydällä

Vinkki 3: Lämmittävä portviini maistuu meditaatioviininä joulunpyhien rauhallisina hetkinä. Viinin seuraksi voit paketoida juustoja. Portviinin kanssa käy vaikka stilton tai muu sinihomejuusto sekä piparit. Todellinen wau-efekti syntyy, kun lisäät mukaan vielä itsetehdyn luumuhillokkeen.

Vinkki 4: Joulun uutuudet yllättävät viiniharrastajan. Joulun kauniisin kausilahjapakkauksiin pakatut viinit ovat oivallisia vaihtoehtoja lahjaviineiksi. Löydät joululahjoiksi sopivia vaihtoehtoja esimerkiksi punaviineistä, valkoviineistä ja kuohuviineistä. 

Vinkki 5: Yllätä saaja. Valitse viini maasta tai alueelta, jonka viinit ovat vielä suhteellisen harvinaisia.

Vinkki 6: Kokenut viininharrastaja arvostaa valikoimamme arvoviinejä, jotka antavat mahdollisuuden maailmanluokan huippujen maistamiseen. Verkkokaupan kautta erikoisuudet ovat saatavilla koko Suomessa. Lue lisää arvoviineistä. 

Vinkki 7: Jokaisella on käyttöä hyvälle korkinavaajalle, vaikka useammallekin. Alko tools korkkiruuvi on laadukas mutta edullinen työkalu. Korkkiruuvissa on mukana myös kätevä kapselileikkuri viinipullojen avaamiseen ja kruunukorkkien avaaja. Vai tykkääkö lahjansaaja maistella erilaisia viinejä ja säästää kenties avatun pullon myöhempään?

Joululahjavinkki glögifanille

Vinkki 8: Glögi on joulunajan suosittu vieminen. Glögi-valikoimistamme löydät herkullisia vaihtoehtoja viemiseksi. Voit tehdä glögin myös itse, valitse reseptiksi vaikka portviinillä viimeistelty klassinen punaviiniglögi tai hurmaava roseeglögi.

Joululahja olutharrastajalle

oluenystävän joululahja

Vinkki 9: Oluenystävän lahjakassiin sopii valikoima erikoisoluita. Nappaa pakettiin vaikka nyt suosittuja IPA-oluita tai trendikkäitä Saison- tai Sour Ale -oluita.

Vinkki 10: Järjestä ystävälle kotona olutpruuvi. Pruuvaaminen on hauskaa ajanvietettä, jossa havaintoja on mukava pohtia yhdessä. Nappaa vinkit oluenmaisteluun.

Vinkki 11: Omin käsin sekoitettu sinappi tekee vaikutuksen, ja se on todella helppo tehdä – olutharrastajalle voit valmistaa olutsinapin. Tai pakkaa lahjaksi pussillinen paahdettuja pähkinöitä.

Kuplivat joululahjat

kuohuviini lahjana

Vinkki 12: Samppanja on takuutoimiva lahja. Vaaleanpunainen roseesamppanja sopii erityisen hyvin esimerkiksi puolisolle tai ystävälle.

Vinkki 13: Samppanjapullon kylkeen käy kätevä Alko Tools sulkija samppanjapullolle, jonka avulla saat avatun pullon aromit säilymään pidempään. Katso video samppanjapullonsulkijan käytöstä.

Uudenvuoden kotibaariin

Vinkki 14: Drinkkien sekoittaminen on välineurheilua. Alko Tools- sarjan laadukas baarimitta sopii loistavasti tähän tarkoitukseen. Katso videolta vinkit baarimitan käyttöön. Viskiharrastajaa voi ilahduttaa Glencairn-laseilla, jotka optimoivat juoman aromit ja värin.

Yllätä itsetehdyllä ruokalahjalla

suolainen piparkakkutalo

Vinkki 15: Itsetehdyt hillot ja hyytelöt ilahduttavat varmasti lahjansaajan. Kokeile vaikka perinteistä marjahilloa, joka saa makua marjalikööristä. Katso näppärät säilöntävinkkimme.

Vinkki 16: Kuka ei rakastaisi vastaleivottua leipää? Viinilliseksi lahjaksi voit pyöräyttää punaviinisetsuurin. Myös suolainen piparkakkutalo vie kielen mennessään. Talon sisällä on saaristolaisleipä, joka tekee siitä jykevän.

Vinkki 17: Kuohuvan valkosipulikeiton ainekset sopivat ruokalahjaksi, joka on parhaimmillaan yhdessä, kuohuviinin kera nautittuna!

Vinkki 18: Suklaa on perinteinen lahja. Yllätä tänä jouluna ja valmista omatekoinen tumma suklaa, jota voit vielä jalostaa saajan lempimausteilla. Myös suklaa-pähkinägranola tai herkullinen glögigranola ilahduttaa joulupyhien herkkuaamiaisilla. 

Pakkauksella viimeinen silaus

Vinkki 19: Kaunis pakkaus tekee lahjan. Katso monipuolinen valikoimamme lahjapakkauksia. Voit myös askarrella lahjapullolle japanilaisen Furoshiki-pakkauksen. Siinä lahja kääritään kangaspalaan.

Vinkki 20: Verkkokaupan kautta voit tilata lahjat helposti ja noutaa ne mistä tahansa myymälästä yhdellä käväisyllä. Lue lisää verkkokaupasta. 

Kaikki tarvikkeet eivät välttämättä ole saatavilla verkkokaupasta.Teksti Lasse Pakarinen.