20 mieluisaa joululahjavinkkiä

Tuottaako joululahjojen valinta vaikeuksia? Poimi mieluisat paketit valikoimastamme tai ilahduta lahjansaajaa itsetehdyllä herkulla.

Joulun alla riittää muistettavaa ja tehtävää. Onneksi meillä on laaja valikoima lahjaideoita, niin laadukkaita juomia kuin käteviä lahja- ja juomatarvikkeita.

Jos valmisteluihin on aikaa, omatekoinen ruokalahja on taatusti toimiva vaihtoehto.

Joululahja äidille

Vinkki 1: Panosta ja ilahduta äitiä jouluun sopivalla lämpimän aromikkaalla punaviinillä. Pakettiin sopii esimerkiksi amarone tai vivahteikas ja kehittynyt -makutyypin viini vaikka Ranskan Bordeaux’sta tai Italian Toscanasta.

Vinkki 2: Hyvä lasi saa viinin maistumaan paremmalta. Riedelin Ouverture-sarjan punaviinilasit ovat toimiva lahjaidea, sillä ne sopivat monipuolisesti eri viineille.

Vinkki 3: Kuka ei rakastaisi vastaleivottua leipää? Viinilliseksi lahjaksi voit pyöräyttää punaviinisetsuurin.

Joululahja isälle

Vinkki 4: Myös valkoviini sopii joululahjaksi. Anna esimerkiksi joulun kaloille käyvä raikkaan aromikas valkoviini, kuten saksalainen kuiva tai puolikuiva Riesling tai itävaltalainen Grüner Veltliner.

Vinkki 5: Itsemarinoidut maustekalat ovat mainio joululahja. Hemmottele isää vaikka tilli-sinappisilakoilla tai piparjuurisilakoilla.

Vinkki 6: Drinkkien sekoittaminen on välineurheilua, johon Home Bar -setti sisältää tärkeimmät työkalut. Myös drinkkilasit sopivat lahjaksi, Myös drinkkilasit sopivat lahjaksi, isä arvostaa varmasti esimerkiksi Orreforsin City-sarjan korkeita High Ball -laseja tai matalia Double Old Fashioned -laseja.

Joululahja puolisolle

Vinkki 7: Samppanja on takuutoimiva lahja. Vaaleanpunainen roseesamppanja sopii puolisolle erityisen hyvin.

Vinkki 8: Samppanjapullon kylkeen käy kätevä kuohuviinipullon avaaja, jonka avulla pullon saa auki vaivattomasti ja turvallisesti.

Vinkki 9: Suklaa on perinteinen lahja. Yllätä tänä jouluna ja valmista omatekoinen tumma suklaa, jota voit vielä jalostaa saajan lempimausteilla.

 

Pulltap'sin korkkiruuvi on laadukas työkalu. VacuVinin kapselinleikkuri on kätevä apu viinipullon avaamiseen.

Joululahja ystävälle

Vinkki 10: Glögi on joulunajan suosittu vieminen. Voit tehdä glögin myös itse, valitse reseptiksi vaikka portviinillä viimeistelty klassinen punaviiniglögi.

Vinkki 11: Jokaisella on käyttöä hyvälle korkinavaajalle, vaikka useammallekin. Pulltap’sin korkkiruuvi on laadukas mutta edullinen työkalu, jonka nimeen ammattilaiset vannovat. VacuVinin kapselinleikkuri on toinen kätevä apu viinipullojen avaamiseen.

Vinkki 12: Pitääkö ystäväsi kokkaamisesta? Itsetehty Dukkah-seos on maistuva lahja, jota hän voi ripotella monen ruoan pinnalle.

Joululahja olutharrastajalle

Vinkki 13: Oluenystävän lahjakassiin sopii valikoima erikoisoluita. Nappaa pakettiin vaikka nyt suosittuja IPA-oluita tai trendikkäitä Saison- tai Sour Ale -oluita.

Vinkki 14: Olut maistuu parhaalta oikeanlaisesta lasista. Orreforsin Beer Collection -settiin kuuluu kolme erilaista vaihtoehtoa, joista löytyy lasi oluen kuin oluen maistamiseen. Vai pitääkö lahjansaaja erityisesti vehnäoluista? Alkon oman Etiketti-sarjan vehnäolutlasi on silloin hyvä vaihtoehto.

Vinkki 15: Omin käsin sekoitettu sinappi tekee vaikutuksen, ja se on todella helppo tehdä – olutharrastajalle voit valmistaa olutsinapin. Tai pakkaa lahjaksi pussillinen paahdettuja pähkinöitä.

 

Casual-karahvi ja Enjoy-dekantteri.

Joululahja viinifriikille

Vinkki 16: Lämmittävä portviini maistuu meditaatioviininä joulunpyhien rauhallisina hetkinä.

Vinkki 17: Viininharrastajalla ei voi koskaan olla liikaa karahveja. Pelkistetyn kaunis Casual-karahvi on hyvä apu viinien dekantointiin.

Vinkki 18: Viinin seuraksi voit paketoida juustoja. Portviinin kanssa käy vaikka stilton tai muu sinihomejuusto sekä piparit. Todellinen wau-efekti syntyy, kun lisäät mukaan vielä itsetehdyn viikunachutneyn.

Pakkauksella viimeinen silaus

Vinkki 19: Kaunis pakkaus tekee lahjan. Katso monipuolinen valikoimamme lahjapakkauksia.

Vinkki 20: Verkkokaupan kautta voit tilata lahjat helposti ja noutaa ne mistä tahansa myymälästä yhdellä käväisyllä. 

Teksti Lasse Pakarinen

Kaunis pakkaus viimeistelee lahjan.

Katso myös nämä vinkit joulun ruokalahjoiksi: