20 mieluisaa joululahjavinkkiä

Tuottaako joululahjojen valinta vaikeuksia? Poimi mieluisat joululahjaideat valikoimastamme tai ilahduta lahjansaajaa itsetehdyllä herkulla.

Joulun alla riittää muistettavaa ja tehtävää. Onneksi meillä on laaja valikoima lahjaideoita, niin laadukkaita juomia kuin käteviä lahja- ja juomatarvikkeita.

Jos valmisteluihin on aikaa, omatekoinen ruokalahja on taatusti toimiva vaihtoehto.

Joululahjaideat joulupöydän viemiseksi

Joulun punaviinit

Vinkki 1: Lämpimän aromikas punaviini ilahduttaa joululahjana. Pakettiin sopii esimerkiksi amarone tai vivahteikas ja kehittynyt -makutyypin viini vaikka Ranskan Bordeaux’sta tai Italian Toscanasta. Nämä viinit toimivat myös erinomaisesti joulukinkun kanssa. 

Vinkki 2: Myös valkoviini sopii joululahjaksi. Anna esimerkiksi joulun kaloille käyvä raikkaan aromikas valkoviini, kuten saksalainen kuiva tai puolikuiva Riesling tai itävaltalainen Grüner Veltliner.

Joululahjaidea viinifriikille

Portviini on erinomainen joululahjaviini

Vinkki 3: 
Lämmittävä portviini maistuu meditaatioviininä joulunpyhien rauhallisina hetkinä. Viinin seuraksi voit paketoida juustoja. Portviinin kanssa käy vaikka stilton tai muu sinihomejuusto sekä piparit. Todellinen wau-efekti syntyy, kun lisäät mukaan vielä itsetehdyn luumuhillokkeen.

Vinkki 4: Joulun uutuudet yllättävät viiniharrastajan. Joulun kauniisin kausilahjapakkauksiin pakatut viinit ovat oivallisia vaihtoehtoja lahjaviineiksi. Löydät joululahjoiksi sopivia vaihtoehtoja esimerkiksi punaviineistä, valkoviineistä ja kuohuviineistä. 

Vinkki 5: Viininharrastajalla ei voi koskaan olla liikaa karahveja. Pelkistetyn kaunis Casual-karahvi on hyvä apu viinien dekantointiin.

Vinkki 6: Kokenut viininharrastaja arvostaa valikoimamme arvoviinejä, jotka antavat mahdollisuuden maailmanluokan huippujen maistamiseen. Verkkokaupan kautta erikoisuudet ovat saatavilla koko Suomessa. Lue lisää arvoviineistä. 

Vinkki 7: Jokaisella on käyttöä hyvälle korkinavaajalle, vaikka useammallekin. Alko tools korkkiruuvi on laadukas mutta edullinen työkalu. Korkkiruuvissa on mukana myös kätevä kapselileikkuri viinipullojen avaamiseen ja kruunukorkkien avaaja. Vai tykkääkö lahjansaaja maistella erilaisia viinejä ja säästää kenties avatun pullon myöhempään? Tyhjiöpumppu, joka poistaa ilman avatusta viinipullosta ja säilöö viinin aromit, on oiva lahja jokaisella viinien harrastajalle.

Joululahjavinkki glögifanille

Glögit

Vinkki 8: Glögi on joulunajan suosittu vieminen. Glögi-valikoimistamme löydät herkullisia vaihtoehtoja viemiseksi. Voit tehdä glögin myös itse, valitse reseptiksi vaikka portviinillä viimeistelty klassinen punaviiniglögi tai hurmaava roseeglögi.

Joululahja olutharrastajalle

Jouluoluet

Vinkki 9: Oluenystävän lahjakassiin sopii valikoima erikoisoluita. Nappaa pakettiin vaikka nyt suosittuja IPA-oluita tai trendikkäitä Saison- tai Sour Ale -oluita.

Vinkki 10: Olut maistuu parhaalta oikeanlaisesta lasista. Orreforsin Beer Collection -settiin kuuluu kolme erilaista vaihtoehtoa, joista löytyy lasi oluen kuin oluen maistamiseen. 

Vinkki 11: Omin käsin sekoitettu sinappi tekee vaikutuksen, ja se on todella helppo tehdä – olutharrastajalle voit valmistaa olutsinapin. Tai pakkaa lahjaksi pussillinen paahdettuja pähkinöitä.

Kuplivat joululahjat

Kuohuviini joululahjana

Vinkki 12: Samppanja on takuutoimiva lahja. Vaaleanpunainen roseesamppanja sopii erityisen hyvin esimerkiksi puolisolle tai ystävälle.

Vinkki 13: Samppanjapullon kylkeen käy kätevä Alko tools samppanjapullonsulkija, jonka avulla saat avatun pullon aromit säilymään pidempään. Katso video samppanjapullonsulkijan käytöstä.

Uudenvuoden kotibaariin

Joululahja uudenvuoden kotibaarin

Vinkki 14: Drinkkien sekoittaminen on välineurheilua. Alko Tools- sarjan laadukas baarimitta sopii loistavasti tähän tarkoitukseen. Katso videolta vinkit baarimitan käyttöön.  Myös drinkkilasit sopivat lahjaksi, Orreforsin City-sarjan korkeat High Ball -lasit vievät drinkit uudelle tasolle.

Yllätä itsetehdyllä ruokalahjalla

Syötävät joululahjat

Vinkki 15: Itsetehdyt hillot ja hyytelöt ilahduttavat varmasti lahjansaajan. Kokeile vaikka perinteistä marjahilloa, joka saa makua marjalikööristä. Katso näppärät säilöntävinkkimme.

Vinkki 16: Kuka ei rakastaisi vastaleivottua leipää? Viinilliseksi lahjaksi voit pyöräyttää punaviinisetsuurin

Vinkki 17: Itsemarinoidut maustekalat ovat mainio joululahja. Hemmottele lahjansaajaa vaikka tilli-sinappisilakoilla, omenaisilla siiderisilakoilla tai piparjuurisilakoilla.

Vinkki 18: Suklaa on perinteinen lahja. Yllätä tänä jouluna ja valmista omatekoinen tumma suklaa, jota voit vielä jalostaa saajan lempimausteilla. Myös suklaa-pähkinägranola ilahduttaa joulupyhien herkkuaamiaisilla. 

Pakkauksella viimeinen silaus

Lahjapakkaukset

Vinkki 19: Kaunis pakkaus tekee lahjan. Katso monipuolinen valikoimamme lahjapakkauksia.

Vinkki 20: Verkkokaupan kautta voit tilata lahjat helposti ja noutaa ne mistä tahansa myymälästä yhdellä käväisyllä. Lue lisää verkkokaupasta. 

Teksti Lasse Pakarinen.